UCI godkjenner ikke CSCs dopingprogram

Sykkelforbundet setter foten ned.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har likevel ikke godkjent dopingprogrammet til det danske profflaget CSC.

Men UCI vil gi autorisasjon på de dopingprøvene som CSC ønsker å ta av sine ryttere.

- Det er ikke vår rolle å godkjenne antidopingprogrammer på de enkelte lagene. Men vi forventer å gi tillatelse til de prøvene som CSC ønsker å ta av sine ryttere sier sjefen for UCIs antidopingarbeid, Anne Gripper.

CSC kan forvente at laget har en avtale med UCI om at CSC kan få sine prøver analysert slik at de har juridisk gyldighet.

Det betyr at CSC i framtiden kan ekskludere eventuelle dopingsyndere fra laget.

Onsdag gikk det danske profflaget med tidligere Tour de France-vinner Bjarne Riis ut og sa at de hadde fått godkjennelse av UCI til å drive sitt antidopingprogram som ledes av Rasmus Damsgaard.

(NTB)

IKKE GODKJENT: Sykkellaget CSCs dopingprogram godkjennes ikke av Det internasjonale sykkelforbundet. Her samtaler lagmanaer Bjarne Riis (t.h.) med den dopingmistenkte rytteren Ivan Basso, som nå er kastet ut av laget. Foto: OLIVER HOSLET/EPA/SCANPIX
IKKE GODKJENT: Sykkellaget CSCs dopingprogram godkjennes ikke av Det internasjonale sykkelforbundet. Her samtaler lagmanaer Bjarne Riis (t.h.) med den dopingmistenkte rytteren Ivan Basso, som nå er kastet ut av laget. Foto: OLIVER HOSLET/EPA/SCANPIX Vis mer