Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UCI med Katusha-avgjørelse senere i dag

- Det blir ikke en problem for dette rittet, sier UCI-presidenten i Qatar.

I QATAR: Kristoff står med sine lagkamerater før sesongen starter i Tour of Qatar (foto: EPA/Sebatien Nogier)
I QATAR: Kristoff står med sine lagkamerater før sesongen starter i Tour of Qatar (foto: EPA/Sebatien Nogier) Vis mer

(procycling.no): Etter at to Katusha-ryttere har avlagt positive dopingprøver på under ett år, avventer det russiske laget en potensiell utestengelse på alt mellom 15 til 45 dager.  

UCI-president Brian Cookson sier til Cyclingnews at avgjørelsen skal komme i løpet av tirsdag.  

- Det kommer en kunngjøring i løpet av de neste timene. Jeg vil understreke at jeg som president har ikke hatt noe å gjøre med avgjørelsen. Dette er en uavhengig avgjørelse tatt i disiplinærkomiteen, sier Cookson til Cyclingnews.  

- Det er derfor vi har en disiplinærkomiteen. Vi må avvente utfallet. Det blir ikke et problem for dette rittet, sier Cookson på plass i Tour of Qatar.  

Laget til Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir dermed gjenstand for regelverket som sier et lag skal utestenges dersom det opplever to positive dopingprøver innenfor en tolv måneders periode.  

Katushas Luca Paolini ble kastet ut av Tour de France i sommer. Den italienske veteranen testet positivt for kokain på etappe fire og sendt hjem fra rittet etter etappe sju.  

Mens 5. februar ble det kjent at russeren Eduard Vorganov har testet positivt for meldonium, et preparat som havnet på Wadas forbudsliste så sent som i år.