Chris Froomes dopingsak

UCI-presidenten håper Froome får sykle Tour de France i fred

UCI-presidenten oppfordrer Tour de France-publikumet til å sikre at Chris Froome, som er renvasket for dopinganklager, kan sykle under trygge omgivelser.

SYKLER TOUREN: Chris Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger. Foto: REUTERS/Stephane Mahe
SYKLER TOUREN: Chris Froome, som har vunnet Tour de France fire ganger. Foto: REUTERS/Stephane Mahe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når verdens største sykkelritt starter lørdag, er det med Sky-rytter Chris Froome på startstreken. Det skjer få dager etter at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) avsluttet dopingsaken mot den britiske sykkelstjerne.

Det har opprørt mange.

UCI-president David Lappartient sier i en YouTube-video lagt ut på Twitter at frikjennelsen må respekteres. Han mener Froome har rett til å ferdes i trygge omgivelser, og legger til at han har fått med seg at enkelte har oppfordret til vold under Tour de France.

- Jeg kan ikke akseptere det, og jeg oppfordrer alle tilskuere om å beskytte utøverne og respektere avgjørelsen slik at Froome kan konkurrere i trygge og rolige omgivelser på lik linje som alle andre utøvere.

Ville utestenge Froome

Froome avga en prøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

I helgen ble det kjent at Tour de France-arrangøren ASO ville nekte Froome å delta i årets utgave. De fryktet britens dopingsak kom til å skade rittets omdømme, med den da pågående dopingsaken mot han.

Men mandag kom nyheten om at Froome er frikjent av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Froome er regjerende mester i alle de tre store Grand Tour-rittene. Han har vunnet Tour de France fire ganger de fem siste årene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer