UCI refser tysk TV-boikott

Til tross for ny dopingskandale.

De tyske TV-kanalene ARD og ZDF innstiller sine sendinger fra Tour de France. Det møtes med kritikk fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Avgjørelsen fra de tyske kanalene kommer etter nyheten om at T-Mobiles tyske Patrik Sinkewitz skal ha avlagt prøve som viser for høye testosteronverdier.

- Det er helt deres avgjørelse, men jeg tror ikke noen kommer til å tjene på at de boikotter oss, sier Pat McQuaid, UCIs president.

Han mener heller ikke at Sinkewitz positive prøve kan leses som at det er et generelt problem under årets Tour.

- Vi har tatt 200 prøver utenfor konkurransene som alle var negative. Denne prøven (Sinkewitz) ble tatt av et nasjonalt antidopingbyrå. Det er funnet én positiv prøve, så overordnet sett er det en veldig liten prosentandel, sier han.

De tyske kanalene begrunner sin boikott med at de «ikke vil vise en begivenhet som involverer syklister og lag under mistanke».

- Vi vil med dette vise at vi kun vil støtte sykkelsporten hvis den er ren, altså uten doping, sier ZDFs sjefsprodusent Nikolaus Brender.

(NTB)

ROLIG DAG PÅ JOBBEN: De tyske TV-kanalene ARD og ZDF nektet å sende fra Tour de France etter den positive dopingsprøven til T-Mobiles Patrik Sinkewitz. Foto: AFP
ROLIG DAG PÅ JOBBEN: De tyske TV-kanalene ARD og ZDF nektet å sende fra Tour de France etter den positive dopingsprøven til T-Mobiles Patrik Sinkewitz. Foto: AFP Vis mer
UCI refser tysk TV-boikott