Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UCI suspenderer italiensk lag etter positive dopingtester

Utestenges i kort periode.

FIKK KJØRE GIROEN: Bardiani-CSF fikk starte og fullføre giroen, til tross for de positive dopingtestene. FOTO: Lapresse/RCS
FIKK KJØRE GIROEN: Bardiani-CSF fikk starte og fullføre giroen, til tross for de positive dopingtestene. FOTO: Lapresse/RCS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Sykkelsporten ble rystet av to positive dopingprøver kvelden før Giro d'Italia skulle starte i mai. De to Bardiani-CSF-rytterne Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni hadde begge to testet positivt på GHRP-2 (Growth Hormone Releasing Peptide-2), et syntetisk veksthormon som kan påvirke hypotalamusen og hypofysen i hjernen. Effekten skal være at man blir tynn og holder seg sterk.

Det italienske prokontinentallaget fikk starte det italienske etapperittet til tross for de positive dopingprøvene, og startet giroen med syv ryttere. Underveis i corsa rosa ble det også klart at B-prøvene var positive.

LES OGSÅ: Dopingsjokk i Italia: To ryttere suspendert kvelden før Giro d’Italia

Laget kunne blitt kastet ut av rittet, som følge av flere positive dopingtester innenfor en periode på tolv måneder, men fikk likevel lov til å fullføre rittet.

I dag meddelte det internasjonale sykkelforbundet, UCI, at laget blir kollektivt straffet med en utestengelse fra alle ritt i en periode på 30 dager. Utestengelsen strekker seg fra 14. juni til 14. juli.

Under UCIs antidoping-paragraf 7.12.1 kan lag med flere brudd på antidoping-reglementet innenfor en tov måneders periode få en lagstraff, med utestengelse i 15 til 45 dager. Som følge av UCIs disiplinærkomités avgjørelse mister laget Tour of Austria, som går fra 2. til 9. juli.

Både Pirazzi og Ruffoni bedyret sin uskyld, men ble umiddelbart sparket fra det italienske laget, etter B-prøvene kom tilbake positive.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart