UCI takket nei til WADA-initiativ

Sykkelforbundet og antidopingbyrået finner ikke tonen.

• Les også: - Sykkelsporten har et holdningsproblem, sier Norges antidoping-sjef Anders Solheim

Torsdag kom verdens antidopingbyrå (WADA) med et forslag om å holde et toppmøte med alle aktørene i sykkelsporten. Fredag takket Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) nei.

Presidenten i WADA, Richard Pound, sa til NTB torsdag at de ville tilby hjelp til den kriserammede sporten.

- Vi kommer til å tilby oss å arrangere et toppmøte i sykkelsporten med alle deltakerne i sykkelsporten for å finne ut hva som må gjøres. Det er tydelig at verken UCI, rytterne, lagene eller arrangørene får løst dette problemet. Som en uavhengig organisasjon kan vi tilby hjelp. Jeg vet imidlertid ikke om sykkelsporten er tøff nok til å ta imot denne hjelpen, sa han da.

Fredag fikk han svar fra UCI.

- Vi har allerede gitt vårt svar. Vi ønsker ikke å bli diktert av WADA og Richard Pound. Dette er ikke noe Pound skal ha politisk fortjeneste på. Vi synes initiativet er bra, men er ikke riktig måte å oppføre seg overfor en av sine eiere, sa UCI-president Pat McQuaid til NTB fredag.

Og dermed er ordkrigen i gang mellom de to organisasjonene:

- Det kommer ikke akkurat som noen overraskelse, sier Pound til NTB.

INVITERTE: World Anti-Doping Agencys (WADA) sjef Richard Pound tilbød seg å hjelpe sykkelsporten. Foto: ORLANDO BARRIA/EPA/SCANPIX
INVITERTE: World Anti-Doping Agencys (WADA) sjef Richard Pound tilbød seg å hjelpe sykkelsporten. Foto: ORLANDO BARRIA/EPA/SCANPIX Vis mer

- Men dette er ikke noe organisasjonen vil klare selv, og jeg håper at de revurderer avgjørelsen, legger han til.

(NTB)

TAKKET NEI: International Cycling Unions (UCI) sjef Pat McQaid mener at WADA forsøker å slå politisk mynt på den kritiske situasjonen sykkelsporten atter en gang har havnet i.