MÅ BYGGE TILLIT: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vurderer å åpne en egen telefonlinje som syklister kan ringe til for å diskutere dopingspørsmål. Her president Pat McQuaid. Foto: SCANPIX/AFP/JOHN THYS
MÅ BYGGE TILLIT: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vurderer å åpne en egen telefonlinje som syklister kan ringe til for å diskutere dopingspørsmål. Her president Pat McQuaid. Foto: SCANPIX/AFP/JOHN THYSVis mer

UCI vurderer doping-hotline for rytterne

- Må være så tilgjengelige som mulig.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vurderer å åpne en egen telefonlinje som syklister kan ringe til for å diskutere dopingspørsmål.

- Vi må sørge for at UCI er så tilgjengelige som mulige for syklister som har behov for å diskutere problemstillinger knyttet til doping. Derfor skal vi i de kommende ukene diskutere behovet for en telefonlinje for dette, sier UCI-president Pat McQuaid.

Sykkelsporten har vært i svært hardt vær etter at det ble avslørt at Lance Armstrong høyst sannsynlig dopet seg gjennom sin suksessfulle karriere. Flere kjente idrettsprofiler har uttalt at det ikke lenger finnes troverdighet i sykkelsporten.

- Jeg vet at det vil ta tid å bygge opp igjen tilliten, men jeg er overbevist om at vi skal klare det, sier McQuaid.

UCI har tidligere fått kritikk for at de har gjort for lite i kampen mot doping, men ser nå ut til å ville erstatte ord med handling.

(NTB)