FIKK IKKE SPILLE:  Brendan Brooks ble nektet å spille for Vålerenga under sluttspillet. Nå kan flere klubber får straff, melder UDI. Foto: NTB Scanpix
FIKK IKKE SPILLE: Brendan Brooks ble nektet å spille for Vålerenga under sluttspillet. Nå kan flere klubber får straff, melder UDI. Foto: NTB ScanpixVis mer

UDI truer med å anmelde flere norske ishockeyklubber

- Vi er overrasket.

Flere norske ishockeyklubber har brukt spillere uten arbeidstillatelse. Nå venter anmeldelse fra Utlendingsdirektoratet (UDI), melder NRK.

UDI har gjort undersøkelser blant de norske ishockeyklubbene og har funnet en rekke tilfeller hvor spillere uten arbeidstillatelse er blitt brukt. Halvparten av klubbene UDI har undersøkt har brukt spillere ulovlig, skriver NRK.

- Jeg tror nok vi kan si at det er utbredt. Vi er blitt litt overrasket over det vi har sett. Vi har vært i kontakt med alle klubbene, og det viser seg at omtrent halvparten av dem har brukt spillere som ikke har oppholdstillatelse i Norge. Da er det vanlig praksis fra vår side at vi leverer anmeldelse. Det kommer vi til å gjøre her også, sier avdelingsleder i UDI, Karl Erik Sjøholt, til kanalen.

- Flere klubber Fra før er det kjent at Tønsberg, Rosenborg og Vålerenga alle har brukt spillere uten arbeidstillatelse. Hvilke andre klubber som har fått UDIs øyne rettet mot seg vil ikke Sjøholt opplyse om.

- Det er helt klart at flere klubber har brutt regelverket. Det er nok flere (enn de seks kjente tilfellene), men vi er ikke helt sikre på hvor mange ennå, sier Sjøholt.

UDI har i tillegg kontaktet Skattedirektoratet med spørsmål om hvor vidt de ulovlige spillerne har betalt skatt.

Usikker på årsak UDI har ikke kommet opp med noen klare meninger om hvorfor norske ishockeyklubber benytter seg av spillere uten arbeidstillatelse i Norge.

- Årsaken kan være forglemmelse, at man ikke har fulgt godt nok med i timen eller andre ting. Vi vet ikke hva motivene kan være, fordi det ser ut som om disse spillerne hadde fått arbeidstillatelse hvis de hadde søkt, sier Sjøholt. (©NTB)