UDI vil ha Lyn-redegjørelse

Skal ha alle fakta på bordet.

Utlendingsdirektoratet (UDI) kommer om kort tid til å be om en skriftlig redegjørelse fra fotballklubben FC Lyn Oslo for å få et fullstendig bilde av den nigerianske fotballspilleren John Obi Mikels utlendingssak.

Onsdag ettermiddag hadde UDI møte med representanter fra Norges Fotballforbund (NFF).

UDI og NFF gikk sammen gjennom ulike aspekter knyttet til den nigerianske fotballspilleren John Obi Mikels utlendingssak.

Utlendingsdirektoratet har fått avklart en rekke problemstillinger som har vært reist i kjølvannet av Mikel-saken, men har fortsatt en del ubesvarte spørsmål. Derfor kommer direktoratet om kort tid til å be om en skriftlig redegjørelse fra fotballklubben FC Lyn Oslo.

– Vi ønsker å få fram alle fakta i saken, uttaler kommunikasjonsdirektør Geir Løndal i UDI.

– Vi er nå blitt kjent med hva slags krefter som rår i denne saken. Dette har overrasket oss og oppleves som bekymringsfullt. For å hindre at lignende situasjoner oppstår der personer under 18 år er involvert, har UDI og NFF nå blitt enige om å ha en enda tettere dialog i framtiden, poengterer Løndal.

John Obi Mikel søkte i slutten av mai 2004 om studietillatelse. Denne ble innvilget helt i slutten av juni 2004. I slutten av september 2004 ble det søkt om, og innvilget, spesialistarbeidstillatelse.

(ANB)

VIL HA FORKLARING: UDIs Geir Løndal.