- Udramatisk

Bjørn Dæhlie avdramatiserer nok en gang ryktene om at skikarrieren er slutt. Skikongen har solgt det private høydehuset sitt til Odd-Bjørn Hjelmeset fordi han satser på naturlige høydeopphold før OL neste vinter.

I går meldte Adresseavisen at Odd-Bjørn Hjelmeset har kjøpt Bjørn Dæhlies høydehusutstyr. Dagbladet har snakket med flere sentrale toppidrettsfolk som mener at salget bare kan bety at Dæhlie gir opp OL-satsinga på grunn av ryggproblemene. Sjøl benekter Dæhlie dette.

Gjennom mediekontakt Rolf Nereng sier han dette om handelen til Dagbladet:

- Udramatisk. Dette forandrer ingenting på mine planer om comeback.

Selger Mikkelsplass

Demontering, flytting og salg av et personlig høydehus fra Nannestad til Hjelmesets hus på Øyer er verken vanskelig, tidkrevende eller dyrt.

- Til sammen snakker vi om 15- 20 kilo utstyr. Prisen ligger vel på 60000- 80000 kroner, sier Rolf Sæterdal, høydetreningsekspert i Olympiatoppen.

Odd-Bjørn Hjelmeset fikk tilbud om å kjøpe Dæhlies utstyr gjennom landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass.

- Bjørn sa til meg i høst at han ikke trengte dette utstyret i år, og lurte på om noen andre hadde bruk for det, sier Mikkelsplass.

Hjelmeset hadde da allerede ymtet frampå og slo til når mekler Mikkelsplass ringte.

Unødvendig

Bjørn Dæhlie satte for alvor fart på høydehusdiskusjonen i Norge da han vinteren 1997 kranglet høylytt med Vebjørn Rodal om temaet. Høyderommet hjemme innredet han høsten 1999.

Nå er han blant de første som kutter ut kunstige høydeopphold. Fordi han neste år - om smertene i ryggen blir til å leve og trene med - bare satser på OL.

Enkeltrenn og v-cup er mindre interessant. Og høydekammer hjemme i stua har størst effekt foran enkeltrenn i stor høyde. Foran OL blir det uansett et langt opphold før konkurransene i OL-området. Før det blir det ganske sikkert også naturlig høydeopphold i Europa.

- Jeg har snakket med Bjørn om dette. Han har tenkt å bruke naturlig høyde fram mot OL. Han sa at han satser for fullt, sier Hjelmeset.

Uviktig i år

Denne vinteren har ikke Dæhlie bruk for høyderommet i det hele tatt.

- Opphold i høyderom er pynten på kaka, og langt ned på lista over utfordringene Bjørn må gjennom for å komme tilbake, sier Rolf Sæterdal.

Ombestemmer Dæhlie seg likevel utpå høsten, så er det ingen heksekunst å skaffe nye varer:

- Om Bjørn skulle finne ut at han trenger høyderom hjemme likevel, så tar det to timer å flytte det fra Olympiattoppen og montere det opp, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Kostnaden plager nok ikke skimillionæren nevneverdig.

Skipresident Jan Jensen sa i går dette om troen på at Bjørn Dæhlie stiller med startnummer på OL-stadion i Soldier Hollow neste vinter:

- Man skal aldri gi opp håpet. Men det ser ikke lyst ut.

- UDRAMATISK: Bjørn Dæhlie vil ikke legge opp selv om han har solgt høydehuset.