Vil kjøpe Manchester United:

- Udugelige og nytteløse

Den utskjelte Glazer-familien har eid Manchester United siden 2005. Nå vil en tidligere direktør tvinge amerikanerne til å selge klubben.

UPOPULÆRE: Manchester United eies fremdeles av Glazer-familien. Her ved Avram og Joel Glazer, på en av sine visitter til Old Trafford. Foto: Oli SCARFF / AFP
UPOPULÆRE: Manchester United eies fremdeles av Glazer-familien. Her ved Avram og Joel Glazer, på en av sine visitter til Old Trafford. Foto: Oli SCARFF / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske forretningsmannen Michael Knighton har varslet at han, sammen med et konsortium, klargjør et forsøk på å kjøpe Manchester United fra den utskjelte Glazer-familien.

Til nettstedet Man Utd The Religion gjør 70-åringen det klart at han nå gjør sitt for å sette sammen et godt nok bud.

- Alle vet at denne klubben trenger nye eiere, og det er mitt mål. Vi har god utvikling, og vi fortsetter å snakke med folk som har sagt seg ville til å være med på oppkjøpet, forklarte Knighton.

- Vi er en klubb i krise, og vi vet alle hvorfor. Vi har et udugelig og nytteløst eierskap som ikke vet noen ting om fotball.

Har tatt ut millioner av klubben

Forretningsmannen sier at et bud er like rundt hjørnet.

- Vi jobber med budet nå, men man må huske at klubben offisielt ikke er til salgs. Min intensjon er å presentere eierne med et tilbud og si: «Dere kommer til å gå tom for tid».

Knighton er for mange kjent som mannen som forsøkte å kjøpe Manchester United allerede på 1980-tallet. Den gangen ble hans bud på klubben godtatt, men falt til slutt sammen.

Etter forsøket på å kjøpe opp United, ble han en del av Uniteds styre under daværende eier Martin Edwards.

- Vi må få dem (Glazer-familien, jour.anm) ut av fotballklubben vår. De har hatt sin tid, og den er ute. Vi har hatt 17 år med skuffelse. Det er på tide at de drar, sier Knighton.

I en lengre video for Sky Sports forklarte reporter Kaveh Solhekol hvordan Glazer-familien har stått bak mange av problemene United står overfor nå.

- Glazer lånte 600 millioner pund, og det er fortsatt gjelda. Dette har kosta Manchester United mellom halvannen og to milliarder pund. Manchester United har brukt sine egne klubber på overganger, ikke Glazer sine penger, forklarte Solhekol.

- Spørsmålet jeg stiller til supportere av andre klubber; Ville du ha likt om det samme skjedde med deres klubb? Ville du ha likt om noen lånte 600 millioner pund til å kjøpe kluiben, og så lagt den gjelda på klubben din? Ta av deg «anti-United»-brillene og spør deg selv om du ville likt det.

- Klassisk Michael Knighton

Dag Langerød, redaktør i Manchester Uniteds norske supporterklubb, sier til Dagbladet at «den første tanken er at han ikke tror det før han ser det».

- Jeg vet ikke helt … dette kommer fra en fyr som skulle kjøpe United for over 40 år siden. Nå snakkes det om Jim Ratcliffe (Storbritannias rikeste mann, jour.anm) også, og han har en del penger. Men det siste fra ham har det handlet om at United ikke er enkelt å kjøpe. Derfor forsøkte han å kjøpe Chelsea.

DEN GANG DA: Michael Knighton har lenge vært involvert i fotballen. Han var også leder i Carlisle. Foto: Colorsport/REX
DEN GANG DA: Michael Knighton har lenge vært involvert i fotballen. Han var også leder i Carlisle. Foto: Colorsport/REX Vis mer

Han presiserer at han ønsker at klubben skal bli solgt.

- Det meste vil være bedre enn Glazers. Det ideelle er at supporterne eier United, og man er i gang med et forslag om at supportere skal ha aksjer i klubben, men det kan være urealistisk det også.

I en årrekke har man sett forskjellige demonstrasjoner fra United-supporterne. Seinest i helgas serieåpning mot Brighton, møtte illsinte supportere opp utenfor Old Trafford for å tydeliggjøre sitt budskap.

- Det at det er støy rundt Glazers bryr de seg lite om. Det har vært protester mot dem mange ganger, men de kjører bare på. De tar ikke innover seg demonstrasjonene og protestene. Personlig virker det nytteløst.

- Jeg tror Old Trafford kommer til å være full hver gang. Det er vanskelig å skape en stemning der ingen skal dra på kamper, og da klarer jeg ikke helt å se hvordan man skader Glazers.

SUPPORTERLEDER: Dag Langerød. Foto: Kristin Svorte
SUPPORTERLEDER: Dag Langerød. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Langerød forteller at de støtter MUST (Manchester United's Supporters Trust) som har en løpende dialog med United om å ivareta supporternes rettigheter.

Selv om han påpeker at det aller meste vil være bedre enn Glazers, så er det én løsning han ikke ønsker å se.

- Det er litt klassisk Michael Knighton. Det er en idé, men det er enklere å si noe når dette er konkret. Mye bedre vil være bedre enn Glazers, men jeg liker ikke at stater i Midtøsten driver klubben gjennom sportsvasking. Da er det faktisk bedre med Glazers, det mener jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer