Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA åpner disiplinærsak mot både Serbia og Albania etter opptøyene

Melder AP.

FLYKTET: Albanias spillere måtte flykte fra banen etter provokasjonen og det påfølgende masseslagsmålet. Foto: REUTERS / Marko Djurica / NTB Scanpix
FLYKTET: Albanias spillere måtte flykte fra banen etter provokasjonen og det påfølgende masseslagsmålet. Foto: REUTERS / Marko Djurica / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Nyhetsbyrået AP melder at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) åpner disiplinærsaker både mot Serbia og Albania etter opptøyene under EM-kvalikkampen i går kveld.

Den alvorlige hendelsen startet da en drone med et albansk banner ble fløyet inn på Stadion Partizana i Beograd. Det satte sinnene i kos hos hjemmefansen, og da en serbiske spiller rev ned banneret brøt det ut masseslagsmål.

- Kan ikke unnskyldes Uefa-president Michel Platini kommenterer skandalen i ettermiddag. Platini sier:

- Fotballen skal få folk sammen, og spillet skal ikke blandes med politikk av noe slag. Scenene i Beogard i går kveld er ikke mulige å unnskylde.

Ifølge Daily Telegraph skal det mye til for at gårsdagens kamp blir spilt på nytt. Isteden ligger det an til at UEFA bestemmer resultatet.

Returoppgjøret vil mest sannsynlig spilles for tomme tribuner.

Ble slått Odd-spiller Herolind Shala (22), som representerer Albania, fikk seg et par knyttneveslag i opptøyene. Agenten hans, Thomas Skilbred, forteller til Dagbladet i dag, at angrepsspilleren forsto allerede på oppvarmingen at noe kunne skje.

- Dette er en beklagelig situasjon som både jeg, dommeren og sikkerhetsrådgiveren vil levere rapport om. Omstendighetene var slik at kampen ikke kunne fortsette, sa UEFAs kampdelegat Harry Been etter at kampen hadde blitt avlyst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media