RASISME: Spartak Moskva-supportere skal ha ropt apelyder mot en Liverpool-spiller under en juniorkamp. Foto: Darko Bandic / AP Photo / NTB Scanpix
RASISME: Spartak Moskva-supportere skal ha ropt apelyder mot en Liverpool-spiller under en juniorkamp. Foto: Darko Bandic / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Etterforsker rasisme

UEFA åpner rasismesak mot Spartak Moskva

UEFA har åpnet ny sak mot den russiske klubben Spartak Moskva etter at det ble gjort apelyder mot en Liverpool-spiller i en juniorkamp.

Hendelsen fant sted i en juniorkamp som ble spilt mellom klubbene 26. september, bare timer før de to klubbene spilte mesterligakamp i den russiske hovedstaden.

Britiske medier skriver at publikums apelyder var rettet mot Liverpools Bobby Adekanye. Den nederlandske 18-åringen er født i Nigeria.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) etterforsker den russiske klubben for tredje gang denne sesongen.

Tidligere har UEFA gitt Spartak Moskva bøter og nektet supporterne billetter til en bortekamp i mesterligaen etter at det ble kastet bluss som nesten traff en av dommerne i en kamp i Slovenia.

Klubben risikerer også å straffes for supporternes protester mot den første straffen, da det ble tent røykbomber på tribunen. I tillegg hadde supporterne med seg et banner med teksten «UEFA Mafia».

NTB