UEFA åpner sak etter fyrverkeri og Balotelli-hets

Kroatiske fans kastet banan på banen.

FYRVERKERI: Ognjen Vukojevic forsøker å roe fansen som kaster fyrverkeri på banen. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus
FYRVERKERI: Ognjen Vukojevic forsøker å roe fansen som kaster fyrverkeri på banen. Foto: AP Photo/Anja NiedringhausVis mer

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) reagerer mot Det kroatiske fotballforbundet på grunn av rasisme blant landets tilhengere.

I torsdagens kamp mellom Kroatia og Italia ble den italienske spilleren Mario Balotelli hetset av kroatiske tilskuere. Dette har UEFA fått bekreftet fra flere vitner. Etter kampen ble det også funnet en banan på banen.

De kroatiske tilhengerne brukte også fyrverkeri ulovlig, og i kampen ble de sett med både rasistiske symboler og hørt på grunn av rasistiske tilrop, som særlig gikk ut over Balotelli.

- Disiplinær- og kontrollkomiteen i Det europeiske fotballforbundet kommer til å starte behandlingen av denne saken tirsdag 19. juni, heter det i en uttalelse fra UEFA.

BANAN: Kroatiske fans kastet denne bananen på banen da Mario Balotelli varmet opp. Foto:  EPA/GERRY PENNY
BANAN: Kroatiske fans kastet denne bananen på banen da Mario Balotelli varmet opp. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

Organisasjonen som kaller seg «Fotball mot rasisme i Europe», sier i en uttalelse at den har bevis for at mellom 300 og 500 kroatiske tilhengere var involvert i den rasismen som ble uttrykt under kampen mot Italia, der altså Balotelli særlig fikk unngjelde.

(NTB)