Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa åpner saker mot «alle» etter skandalekampen

Real Madrid og Mourinho i sentrum for anklagene.

I TRØBBEL: José Mourinho har minst to anklager mot seg etter at oppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona dessverre handlet om mye annet enn fotball i går kveld.Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez
I TRØBBEL: José Mourinho har minst to anklager mot seg etter at oppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona dessverre handlet om mye annet enn fotball i går kveld.Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez Vis mer

(Dagbladet): Det europeiske fotballforbundet Uefa har opprettet disiplinærsaker mot begge klubber etter at kampen mellom Real Madrid og Barcelona var to glitrende Leo Messi-øyeblikk unna å være et rent sandkasseslagsmål i går kveld.

Real Madrid som klubb er anklaget på grunn av gjenstander kastet på banen, og etter at folk løp inn på gressmatta underveis i Champions League-semifinalen.

Pepe risikerer utestengelse etter sitt røde kort, det samme gjør José Mourinho.

Mourinho er i tillegg i søkelyset på grunn av sine bemerkninger etter kampen, som Uefa kaller «upassende uttalelser» i en melding på sine hjemmesider.

Antydet partiskhet
Trolig er det antydningene om partiskhet som faller fotballforbundet tyngst for brystet, og som kan gjøre mest skade på Real Madrid-trenerens fremtidige deltakelse i mesterligaen.

- Noen ganger blir jeg litt kvalm av å leve i den verdenen vi lever i. Vi er trolig utslått nå, og må dra til Barcelona og gjøre vårt beste. Pepe kan ikke være med, Ramos kan ikke være med (tre gule kort) og en trener som ikke kan sitte på benken, sa Mourinho, blant annet.

- Hvor kommer denne kraften fra? Jeg forstår ikke hvorfor Barcelona har slik kraft. Det skjedde for to år siden mot Chelsea, nesten mot Inter i fjor og mot Arsenal og oss i år. Kanskje er svaret at Unicef (draktreklamen) skal få mer publisitet? Kanskje har det med makten til (fotballpresident) José Angel Villar i UEFA å gjøre? sa Mourinho, ifølge NTB.

Portugiseren er anklaget for brudd på artikkel 5 i Uefa-reglementet, de såkalte «principles of conduct», som omhandler fair play og det å bringe sporten i vanry.

Barcelona har også varslet at de setter sine advokater på saken, og vil vurdere om de skal anmelde Mourinho.

Pinto i problemer
For Barcelonas del er det José Pinto som risikerer straff, etter at reservekeeperen spilte en sentral rolle i tumultene som oppsto da de to lagene gikk i garderoben etter første omgang.

Alle sakene kommer opp for Uefas kontroll- og disiplinærkomité fredag sjette mai.

Alt tyder på at det blir Barcelona som møter Manchester United i Champions League-finalen i slutten av samme måned, etter at Leo Messis to mål sørget for det samme utganspunktet som United skaffet seg borte mot Schalke dagen før.

De 15 siste gangene et lag har tapt den første kampen 2-0, har det aldri skjedd at laget har gått videre i cupspillet i Champions League.

TUMULTER: José Pinto (i midten) risikerer selvfølgelig utestengelse etter sin rolle i bråket like etter pausesignalet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera
TUMULTER: José Pinto (i midten) risikerer selvfølgelig utestengelse etter sin rolle i bråket like etter pausesignalet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media