Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa åpner underbukse- sak mot Bendtner

Risikerer bot og karantene for å ha vist for mye.

RISIKERER REKLAME-STRAFF: Nicklas Bendtner viste fram en boksershorts med navnet på et bettingselskap da han feiret scoring mot Portugal. Nå risikerer han bot og karantene. Foto: Anne-Christine Poujoulat, AFP / NTB scanpix
RISIKERER REKLAME-STRAFF: Nicklas Bendtner viste fram en boksershorts med navnet på et bettingselskap da han feiret scoring mot Portugal. Nå risikerer han bot og karantene. Foto: Anne-Christine Poujoulat, AFP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Uefa meldte i dag at de åpner sak mot Danmarks Nicklas Bendtner etter at han viste fram boxershortsen under feiring av 2-2-målet mot Portugal på onsdag.

Nå risikerer han å bli både bøtlagt og å måtte stå over kamp.

Problemet er nemlig at strikken øverst på Bendtners grønne underbukse var prydet av navnet til bettingselskapet Paddy Power.

Da Bendtner møtte pressen etter kampen, benektet han at han drev reklame for det irske spillselskapet.

- Slett ikke. Jeg har på meg boxershortsen fordi den bringer hell.

Feil farge Uefa mener Bendtner har brutt fotballens fjerde lov, som omhandler spillernes utstyr. Der heter det blant annet at om en spiller skal ha tights eller underbukse under shortsen, skal denne ha samme farge som shortsen. Det er sjelden dette blir noe problem, men situasjonen er selvsagt annerledes når Bendtner velger å dra ned shortsen for å vise underbuksa.

Dessuten har ikke spillerne lov til å ha reklame for noen sponsor på draktene under EM 2012 ifølge mesterskapets regelverk.

Ekstra pikant blir saken av at Paddy Power er en konkurrent til spillselskapet Ladbrokes, som er en av det danske landslagets faste sponsorer.

Behandles mandag Sjansen for at Bendtner må stå over under EM er imidlertid ikke så veldig stor. Saken behandles først på mandag, dagen etter at Danmark møter Tyskland i siste gruppekamp.

Dermed kan Danmark være slått ut før saken blir behandlet.

• Apropos tippeselskaper: Se oddstipsene til Dagbladets tippeekspert Lars Dybwad og levér dine tips her!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media