UEFA-avgjørelse kan sende Norge nærmere EM

Kroatia trekkes ett poeng.

STRAFFES:  Ukjente gjerningsmenn brukte kjemikalier til å drepe gresstrå i hakekors-formasjon før oppgjøret mot Italia. Det kroatiske fotballforbundet prøvde å kamuflere det belastede symbolet, uten å lykkes helt. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix.
STRAFFES: Ukjente gjerningsmenn brukte kjemikalier til å drepe gresstrå i hakekors-formasjon før oppgjøret mot Italia. Det kroatiske fotballforbundet prøvde å kamuflere det belastede symbolet, uten å lykkes helt. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): UEFAs etiske komité har i dag tatt sin avgjørelse i disiplinærsaken mot Kroatias fotballforbund.

Under oppgjøret mot Italia 12. juni var det et synlig hakekors i banen. Hakekorset sørget for at Kroatia for tredje gang under den pågaende EM-kvalifiseringen ble satt under etterforskning av UEFA for rasisme.

UEFAs etiske komité har i dag besluttet at Kroatia trekkes ett poeng og må spille to kamper for stengte tribuner for hendelsen.

- UEFAs etiske komité har i dag bestemt å seg for å trekke Kroatia ett poeng i EM-kvalifiseringen fra 2014 til 2016. Det kroatiske fotballforbundet har også blitt beordret til å spille sine to neste hjemmekamper bak stengte dører og ikke spille noen av sine resterende kamper på Poljud Stadion i Split, skriver UEFA på sine hjemmesider.

- I tillegg har det kroatiske fotballforbundet fått 100 000 euro i bot.

Kroatia har tre dager på seg til å levere en eventuell anke. Kroatia topper fremdeles Norges gruppe med 13 poeng -  to poeng foran Italia, mens Norge ligger på tredjeplass med 10 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer