STRAFFES:  Ukjente gjerningsmenn brukte kjemikalier til å drepe gresstrå i hakekors-formasjon før oppgjøret mot Italia. Det kroatiske fotballforbundet prøvde å kamuflere det belastede symbolet, uten å lykkes helt. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix.
STRAFFES: Ukjente gjerningsmenn brukte kjemikalier til å drepe gresstrå i hakekors-formasjon før oppgjøret mot Italia. Det kroatiske fotballforbundet prøvde å kamuflere det belastede symbolet, uten å lykkes helt. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix.Vis mer

UEFA-avgjørelse kan sende Norge nærmere EM

Kroatia trekkes ett poeng.

(Dagbladet): UEFAs etiske komité har i dag tatt sin avgjørelse i disiplinærsaken mot Kroatias fotballforbund.

Under oppgjøret mot Italia 12. juni var det et synlig hakekors i banen. Hakekorset sørget for at Kroatia for tredje gang under den pågaende EM-kvalifiseringen ble satt under etterforskning av UEFA for rasisme.

UEFAs etiske komité har i dag besluttet at Kroatia trekkes ett poeng og må spille to kamper for stengte tribuner for hendelsen.

- UEFAs etiske komité har i dag bestemt å seg for å trekke Kroatia ett poeng i EM-kvalifiseringen fra 2014 til 2016. Det kroatiske fotballforbundet har også blitt beordret til å spille sine to neste hjemmekamper bak stengte dører og ikke spille noen av sine resterende kamper på Poljud Stadion i Split, skriver UEFA på sine hjemmesider.

- I tillegg har det kroatiske fotballforbundet fått 100 000 euro i bot.

Kroatia har tre dager på seg til å levere en eventuell anke. Kroatia topper fremdeles Norges gruppe med 13 poeng -  to poeng foran Italia, mens Norge ligger på tredjeplass med 10 poeng.