Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa avviser klagene fra Real og Barcelona

Opprettholder karantenen til Pepe.

BLIR STÅENDE: Uefa avviste klagen fra Real Madrid på det røde kortet til Pepe på Santiago Bernabeu. Dermed må han stå over på Camp Nou i morgen. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
BLIR STÅENDE: Uefa avviste klagen fra Real Madrid på det røde kortet til Pepe på Santiago Bernabeu. Dermed må han stå over på Camp Nou i morgen. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i dag behandlet og avvist klagene fra både Real Madrid og Barcelona etter det første møtet i Champions League-semfinalen sist onsdag.

Det betyr i praksis at det røde kortet til Real Madrids Pepe blir stående, og han må stå over morgendagens returkamp på Camp Nou i Barcelona. Barca vant kampen i Madrid 2-0.

Real Madrid leverte en klage på seks Barcelona-spillere som de mener bevisst provoserte blant annet ved «filming». De klaget også på det røde kortet Pepe ble tildelt da han taklet Dani Alves med strakt bein og knottene først. Madrid mener Pepe burde vært frikjent fordi han ikke traff beinet til Barcelona-backen.

Barcelona på sin side leverte en protest på Jose Mourinho som etter kampen lanserte en konspirasjonsteori som kort fortalt gikk ut på at Uefa favoriserer - og har favorisert - Barcelona ved hjelp av dommerne i Champions League.

Nestlederen i Uefas kontroll- og disiplinærkomite har i dag vurdert begge klagene, og bestemt at de avvises, melder Uefa.com.

- Når det gjelder oppførselen til Barcelona-spillerne, ble det ikke vurdert som noen felles strategi for å provosere. I tilfellet Pepe, blir dommerens avgjørelse der og da opprettholdt. Som et resultat, er Pepe suspendert i det andre møtet på tirsdag, skriver forbundet.

Jose Mourinho ble utvist for sarkastiske kommentarer til dommerne i etterkant av utvisningen, og får ikke sitte på benken.

- I dette tilfellet, har Barcelona blitt gjort oppmerksomme på saken som allerede er opprettet mot herr Mourinho, og som vil bli hørt av Kontroll- og disiplinærkomiteen fredag 6. mai. Ingen nye disiplinærsaker er derfor åpnet mot herr Mourinho på basis av klagen fra Barcelona, skriver Uefa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media