AVLYST: Pernille Harder og hennes danske landslagsvenninner er ille ute i VM-kvalifiseringen. UEFA bekreftet torsdag at kampen mot Sverige er avlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AVLYST: Pernille Harder og hennes danske landslagsvenninner er ille ute i VM-kvalifiseringen. UEFA bekreftet torsdag at kampen mot Sverige er avlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

UEFA bekrefter: Sverige – Danmark er avlyst

UEFA bekreftet torsdag på sitt nettsted at VM-kvalifiseringskampen i fotball for kvinner mellom Sverige og Danmark er avlyst.

Dermed er Danmarks EM-sølvvinnere i kjempetrøbbel i kampen om plass i VM-sluttspillet i Frankrike i 2019.

Danmarks fotballforbund (DBU) informerte onsdag Sveriges fotballforbund (SvFF) om at det ikke ville bli kamp fordi spillerne ikke har møtt til samling eller treninger.

Bakgrunnen er manglende enighet i forhandlingene om ny landslagsavtale for kvinnelandslaget. Det står både om penger og prinsipper, i form av spillernes krav om at DBU skal påta seg arbeidsgiveransvar under landslagssamlinger.

UEFA ble koblet inn, men viste til at fristen for å registrere den endelige troppen til kampen ville løpe ut først torsdag klokka 12.00.

Krisemøte

Ifølge DR satt de danske spillerne sent onsdag kveld i krisemøte på sitt hotell i Dragør, der de har trent på egen hånd samtidig med at de har boikottet de oppsatte treningene i forbundets regi.

Spillerforeningens forhandlere, Jeppe Curth og Mads Øland, skal også ha vært til stede på møtet, og det ble spekulert i at det kunne bli en løsning som innebar at kampen likevel ville bli spilt.

Torsdag formiddag markerte UEFA imidlertid kampen som «cancelled» på sitt offisielle nettsted.

Sanksjoner

– Vi har hatt dialog med UEFA både onsdag og torsdag, og vi har fått skriftlig bekreftelse fra DBU om at de ikke møter til kampen. Dermed anser også UEFA kampen som avlyst, sier kommunikasjonssjef Andreas Jansson i SvFF til dansk TV 2.

Svenskene må nå refundere billettprisen til de om lag 8000 som hadde kjøpt billett til kampen i Göteborg.

Danmark må regne med å settes som taper med 0-3, noe som kraftig vil redusere lagets mulighet til å kvalifisere seg til VM i Frankrike.

Danskene risikerer også ytterligere sanksjoner og kan i verste fall bli ekskludert fra hele kvalifiseringen.

(NTB)