Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA-blemme: - Norge er klar for EM

Det europeiske fotballforbundet med Twitter-blemme.

FOR TIDLIG Å JUBLE: Alexander Søderlund kunne juble etter sin scoring mot Malta på lørdag. UEFA meldte mandag kveld at Norge var klare for EM i frankrike, men Søderlund må trolig vente litt til før han kan slippe jubelen løs på ny. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / skjermdump fra Twitter
FOR TIDLIG Å JUBLE: Alexander Søderlund kunne juble etter sin scoring mot Malta på lørdag. UEFA meldte mandag kveld at Norge var klare for EM i frankrike, men Søderlund må trolig vente litt til før han kan slippe jubelen løs på ny. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / skjermdump fra Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har nok vært litt kjappe på avtrekkeren, med mindre de har sterk tro på en norsk fotballsensasjon i Roma i morgen kveld.

Mandag kveld la UEFA ut en melding på Twitter, der de presenterte alle nasjonene som så langt har kvalifisert seg for EM-sluttspillet i Frankrike til neste år, melder Aftenposten.

Det er langt fra uvanlig at UEFA presenterer slike lister, men mange ble nok overrasket da de så at det norske landslaget hadde sneket seg med på oversikten.

Mannskapet til Per-Mathias Høgmo må vente litt til, før de kan slippe ut eventuelle jubelbrøl. Norge har to muligheter til å ta seg til EM uten å spille playoff: Slå Italia i Roma tirsdag kveld, eller få hjelp av Malta i deres kamp mot Kroatia.

Twitter-meldingen skal ha blitt slettet kort tid etter at UEFA ble gjort oppmerksom på tabben.

- Opp til oss At tirsdagens motstander Italia allerede er klare for EM, er det imidlertid ingen tvil om. Landslagets Markus Henriksen tror det kan slå positivt ut for Norge.

- Vi er uansett klare for en tøff kamp. Vi slo Kroatia, og jeg synes de er hakket hvassere enn Italia, spesielt i den offensive delen. Det kommer til å bli tøft, men det er opp til oss selv nå, og vi vil til EM, sier han.

Med seier i Roma er Norge klar for EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Avgir vi poeng må via playoff, dersom Kroatia slår Malta på bortebane. Flere av landslagets spillere har tidligere prøvd seg i Italia.

- Har en god sjanse Jo Inge Berget har med sin fortid i den italienske klubben Udinese litt kunnskap om tirsdagens motstander. 

- Det er tid for mange å ta fram det de kan. Klarer vi å dra fram det lille ekstra, tror jeg vi har en god sjanse her nede, sier Jo Inge Berget til Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!