- UEFA bør takke meg

LANAKEN (Dagbladet): Nils Arne Eggen fikk en kamps karantene da han skjelte ut dommeren etter Bayern Munchen- Rosenborg i mars. Nils Johan Semb - som verbalt filleristet Hugh Dallas etter søndagens fotballkrig - mener UEFA bør takke ham.

- Jeg er overhodet ikke redd for reaksjoner i form av karantene, sier Nils Johan Semb.

- Spør du meg, bør UEFA takke og bukke for at jeg belyste uvesenet. Og ja - jeg sa det jeg sa litt på vegne av eget lag og det vi opplevde som sabotasje av spillet.

Men:

- Jeg sa det mest på vegne av alle de millioner av engasjerte mennesker som ser på fotball som underholdning. Vi vil jo ikke ha det vi opplevde i Liege.

UEFA må ta grep

- Hvis denne kampen ikke får etterspill eller blir diskutert grundig, er det feil. UEFA er nødt til å ta et grep når det gjelder å få stoppet det som ødelegger spillets idé. Norge som lag, og jeg som trener, kan irritere oss så mye vi bare orker, uten at det spiller noen rolle i den store sammenhengen.

Men:

- Det som derimot er viktig, er at det produktet fotballens styrende organer vil levere til folket, blir lidende hvis man ikke gjør noe.

Fordi:

- Ingen vil ha sabotasje, sier Nils Johan Semb meget engasjert.

- Man kan jo ikke velge - som Jugoslavia gjorde etter pause - å ikke spille fotball.

Kampen i Arnhem

Jugoslavias trener Boskov er meget god venn med Slovenias trener Katanec - mannen som skal legge opp motstander-taktikken til morgendagens skjebnekamp kl. 18 i nederlandske Arnhem.

- Det blir vanskelig - veldig vanskelig. Jeg forventer en knalltøff kamp med mange dueller, sier Semb.

Steffen er klar

Hva kroppsdelene angår i den norske stallen, er situasjonen langt mer positiv enn fryktet.

Vegard Heggem er riktignok ute for resten av mesterskapet, men Bjørn Otto Bragstads kutt er OK og Steffen Iversen kan spille på tross av nesebeinsbruddet. For nesa er slik anlagt at du bare dytter den på plass når en motstander har slått den ut av stilling.

Uten fare for annet enn utseendet.

- Sannsynligheten er stor for at det blir forandringer på laget, sier Semb.

- Folk har vært gjennom to tøffe kamper, og utenfor laget har jeg spillere som er klare og som hele tida har vært med i diskusjonen.

- Og humøret?

- Bra! Det vi skal gjøre nå er å bygge opp gutta slik at de er klare for en ny krig.