Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA-bot til Russland og Polen etter tribunebråk

Straffes for fyrverkeri og ulovlige bannere.

FYRVERKERI: Det ble kastet fyrverkeri på banen i kampen mellom Polen og Russland. Nå får lagene straff. Foto:  REUTERS/Pawel Ulatowski
FYRVERKERI: Det ble kastet fyrverkeri på banen i kampen mellom Polen og Russland. Nå får lagene straff. Foto: REUTERS/Pawel Ulatowski Vis mer

Russlands og Polens fotballforbund ble søndag ilagt bøter av UEFA på grunn av publikums oppførsel i EM-kampen sist tirsdag.

Russlands fotballforbund må betale 30.000 euro (225.000 kroner), Polens fotballforbund slipper med 4000 euro (30.000 kroner). Russerne straffes for bruk av fyrverkeri, regelstridige meldinger på bannere og storming av banen.

Polen måtte bøte for bruk av fyrverkeri.

Russlands fotballforbund fikk etter stygge scener på tribunen i åpningskampen mot Tsjekkia en bot på 900.000 kroner og en suspendert straff på seks minuspoeng i neste EM-kvalifisering som vil tre i kraft ved ytterligere alvorlig tilskuervold.

UEFA gjorde det klart at episodene som utløste den nye boten ikke faller inn under denne betegnelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media