Champions League-finalen

Uefa: - Derfor oppsto kaoset

Det var kaotiske scener i Paris før Champions League-finalen. Nå varsler Uefa gransking av problemene.

KLATRER: Billettløse fotballsupportere klatrer over sperringene for å slippe inn på Champion League-finalen i Paris. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto fullstendig kaos utenfor Stade de Fance i forkant av Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid lørdag kveld.

- Vi er dypt skuffet over problemene våre fans møtte denne kvelden på Stade de France, skrev Liverpool i en uttalelse lørdag kveld og understrekte at de ønsker etterforskning av de «uakseptable» problemene.

Kort tid seinere kom Uefa med en uttalelse hvor de forklarer kaoset:

- Inn mot kampen ble inngangen til Liverpool-fansen blokkert av tusenvis av supportere som hadde kjøpt falske billetter som ikke fungerte i ved inngangen. I det folkehavet fortsatte å bli større, valgte politiet å fjerne menneskene med tåregass og tvang dem bort fra stadion, het det i uttalelsen.

Videre skriver Uefa at de vil se nærmere på hva som skjedde i samarbeid med fransk politi og det franske fotballforbundet.

Også etter finalen, som Real Madrid vant 1-0, oppsto det kaotiske scener i den franske hovedstaden.

- Demonstranter kaster prosjektiler og politiet bruker tåregass, skriver France 24 på Twitter.

Tore Hansen, daglig leder for Liverpools norske supporterklubb, bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Det var mye kaos, frustrasjon og forvirring før kampen. Mye av det samme oppsto etter kampslutt, sier han og legger til at de norske Liverpool-supporterne skal feire til tross for at seieren glapp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer