Uefa diskriminerer små land

Det mener i hvert fall fotballforbundet i Wales.

(Dagbladet.no): Wales røk ut av EM-kvalifiseringen mot Russland i fjor høst. Men etter at den russiske landslagsspilleren Yevgeni Titov ble tatt i doping og utestengt fra fotball i ett år, mente Wales at de skulle bli tilkjent seieren i oppgjøret Titov var på banen i. Hadde Uefa tatt klagen til følge hadde Wales spilt EM-sluttspillet i Portugal i sommer. Det gjorde de ikke, og nå vurderer Wales å anke, skriver The Guardian.

Hvis ikke Uefa gir Wales EM-plassen i ankesaken, vurderer forbundet å ta saken helt til idrettens voldgiftsdomstol i Lausanne. For Wales mener utfallet av saken hadde vært annerledes om for eksempel England hadde klaget.

- Nå må vi se på dommen for å se hvor vi kan gå videre. Jeg hadde håpet at de ville tatt denne muligheten til å sende et signal til alle i denne idretten, men de har ikke tatt denne muligheten. Det er galt, etter mitt syn, sier Wales landslagssjef, Mark Hughes.

Uefa har gitt det walisiske fotballforbundet frist til fredag for å anke dommen.

SKEPTISK TIL UEFA: Mark Hughes mener det europeiske fotballforbundet ikke tar dopingproblematikken i fotballen på alvor.