Uefa etterforsker Mourinho, Alonso og Ramos

Også «budbringerne» Dudek og Casillas blir gransket.

ETTERFORSKES: Real Madrid-trener Jose Mourinho og spillerne hans risikerer straff for usportslig opptreden i Champions League. Her er Xabi Alonso på vei i dusjen etter å ha ha drøyet tida på stillingen 4-0 rett før full tid. Foto: Peter Dejong, AP/Scanpix
ETTERFORSKES: Real Madrid-trener Jose Mourinho og spillerne hans risikerer straff for usportslig opptreden i Champions League. Her er Xabi Alonso på vei i dusjen etter å ha ha drøyet tida på stillingen 4-0 rett før full tid. Foto: Peter Dejong, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bekrefter i dag at de vil etterforske hva som egentlig skjedde da Real Madrid-spillerne Xabi Alonso og Sergio Ramos pådro seg sine andre gule tirsdag.

Begge ble utvist etter å ha halt ut tiden på dødballer i sluttminuttene mot Ajax i Amsterdam.

Det hele så nærmest parodisk ut, spesielt med tanke på at Real Madrid ledet Champions League-oppgjøret hele 4-0, og ikke hadde noe spesielt behov for å hale ut tida.

Budbringerne granskes «Uefa har bekreftet at en disiplinærsak er blitt åpnet mot Real Madrid CF for usportslig opptreden fra trener José Mourinho og spillerne Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas og Jerzy Dudek under kampen i Champions Leagues gruppe D mot AFC Ajax i Amsterdam på tirsdag,» skriver Uefa.com.

På TV-bildene fra kampen så keeper Casillas og reservekeeper Dudek ut til å fungere som budbringere mellom Mourinho og Ramos.

Mourinho svarte avvisende på spørsmål om utvisningene etter kampen.

- Sånne historier selger, men det som betyr noe er 4-0-resultatet og den fantastiske kampen vi spilte. La oss snakke om det, og ikke noe annet, sa portugiseren.

Ærlig debutant? Litt mindre rutinert var debutanten David Mateos (23), som etter sin første kamp for Real antakelig svarte i overkant ærlig på spørsmålene fra spansk presse.

- Det er en spesiell situasjon, og det var trenerens avgjørelse. Jeg skal ikke si hva jeg mener, det er hans avgjørelse. Antakelig tenkte han på kampen mot Auxerre, sa Mateos til blant annet avisa Sport.

Faktum er i alle fall at Ramos og Alonso, som begge hadde fått gult kort tidligere i kampen, nå soner karantene i siste gruppekamp mot Auxerre, som ikke betyr noe for Real.

Hadde de bare fått gult, kunne de dratt med seg disse inn i sluttspillet og stå i fare for karantene i en viktigere kamp.

Dersom de blir funnet skyldig om å bli utvist med vilje, kan det ende med strengere straff for Ramos og Alonso. I tillegg risikerer altså keeperduoen og Mourinho også straff.