UEFA etterforsker skandalekamp i Roma

Fem gule kort, tøft spill og en opphetet stemning var bare begynnelsen. Etter mesterligakampen mellom Roma og Galatasaray ble det et massivt slagsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både spillere, ledere og journalister var involvert i skandalebråket, som startet i spillertunnelen etter kampen.

- Det er det verste jeg har vært med på. Et fullstendig kaos. Noe lignende har jeg aldri opplevd, sa den svenske dommeren Anders Frisk til Aftonbladet.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varslet torsdag en gransking av saken. Dommer Frisk måtte tilbringe store deler av natten med å skrive en rapport til forbundet. Sammen med andre rapporter fra hendelsen danner denne grunnlaget for møtet UEFAs disiplinærkomité skal ha 28. mars.

- Vi har skrevet ned våre iakttagelser. Så er det opp til UEFA å avgjøre om dette får noe etterspill i form av straff, bøter eller utestengelser, sa Frisk.

Roma-trener Fabio Capello sa han fryktet for sine spillere da opprørspoliti måtte skille de to lagene. Det tyrkiske laget måtte vente på banen mens Roma-spillerne ble geleidet inn i tunnelen, men etter kort tid ble Galatasaray-spillerne bombardert med mynter og flasker og måtte flykte gressmatten.

18 politifolk og tre militærpoliti måtte behandles for kuttskader etter det voldsomme sammenstøtet, som skal ha startet med krangel mellom Romas Francisco Lima og Galatasarays Emre Asik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer