UEFA fikk grønt lys for økonomisk fair play

- Dette er en milepæl.

ET STEG NÆRMERE ØKONOMISK FAIR PLAY: Snart får det alvorlige konsekvenser for fotballklubber å bruke mer penger enn de tjener. - Jeg er svært tilfreds med at UEFA og Europakommisjonen sammen har tatt dette avgjørende steget for å sikre en suksessrik og stabil framtid for europeisk fotball, sier UEFA-president Michel Platini. Foto: REUTERS/Stephane Mahe
ET STEG NÆRMERE ØKONOMISK FAIR PLAY: Snart får det alvorlige konsekvenser for fotballklubber å bruke mer penger enn de tjener. - Jeg er svært tilfreds med at UEFA og Europakommisjonen sammen har tatt dette avgjørende steget for å sikre en suksessrik og stabil framtid for europeisk fotball, sier UEFA-president Michel Platini. Foto: REUTERS/Stephane Mahe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Europakommisjonen signerte onsdag et felles dokument til støtte for reglene om økonomisk fair play i sporten.

Dermed er det endelig klart at det nye UEFA-regelverket, som trer i kraft neste år, er i tråd med EU-lovverket.

Regelverket pålegger klubber ikke å bruke mer penger enn de tjener. Klubber som ikke overholder regelverket vil ikke få delta i mesterligaen eller europaligaen.

- Dette er en milepæl i arbeidet med å kunne håndheve regelverket, sa UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

Enorm gjeld Mange klubber sliter fortsatt med enorm gjeld, og onsdagens avtale betyr at klubber som ikke overholder regelverket ikke kan løpe til EU og klage sin nød når UEFA setter ned foten.

- Jeg er svært tilfreds med at UEFA og Europakommisjonen sammen har tatt dette avgjørende steget for å sikre en suksessrik og stabil framtid for europeisk fotball, sa UEFA-president Michel Platini.

- Dette dokumentet bekrefter at UEFAs regler for økonomisk fair play er helt i tråd med EUs regler.

Joaquín Almunia, som er EU-kommissær for konkurransepolitikk, sier at han fullt ut støtter intensjonen i det nye regelverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer