UEFA forbyr vuvuzelaen på alle kamper

Forstyrrer fotballen i Europa.

IKKE LOV: Denne Spania-supporter med vuvuzela på Kontraskjæret i Oslo kan glemme å ta med instrumentet på landskamper i Europa. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
IKKE LOV: Denne Spania-supporter med vuvuzela på Kontraskjæret i Oslo kan glemme å ta med instrumentet på landskamper i Europa. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det europeiske fotballforbundet (UEFA) forbyr vuvuzelaen på alle sine kamper.

Vuvuzelaen var både elsket og hatet under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

Mens noen mente plasthornene var sjarmerende og et symbol på sørafrikansk kultur, syntes andre at lyden var både forstyrrende og irriterende.

I dag opplyste UEFA at det ikke vil være lov å ta med vuvuzelaer på kamper i regi av forbundet, som i EM-kvalifiseringen, mesterligaen og europaligaen.

- Det europeiske fotballforbundet har informert sine 53 medlemsnasjoner om at den har tatt dette grepet på grunn av Europas fotballkultur og - tradisjon. Atmosfæren under kampene ville blitt forandret av lyden fra vuvuzelaene, heter det i en uttalelse fra UEFA.

- I Sør-Afrika bidrar vuvuzelaen til å gi en lokal vri, men UEFA føler at bruk av instrumentet ikke passer i Europa. UEFA mener vuvuzelaen vil forandre atmosfæren, drukne supporternes følelser og forstyrre opplevelsen av kampene.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer