Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA fordømmer drapstrusler mot britisk dommer

UEFA reagerer sterkt etter at den engelske dommeren Michael Oliver og hans kone er blitt drapstruet i kjølvannet av mesterligakvartfinalen i Madrid forrige uke.

FÅR DRAPSTRUSLER: Michael Oliver. Foto: NTB Scanpix
FÅR DRAPSTRUSLER: Michael Oliver. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oliver måtte tåle hard kritikk fra mange hold etter at han ga Real Madrid et billig straffespark på overtid i kampen mot Juventus, som var i ferd med å gå til ekstraomganger.

Juventus-spillerne protesterte kraftig, og Oliver viste ut veterankeeper Gianluigi Buffon. Til sist scoret Cristiano Ronaldo på straffesparket og sendte Real Madrid videre.

Olivers kone Lucy skal ha mottatt drapstrusler både på sin Twitter-konto og på sin mobiltelefon etter kampen. Tekstmeldingene tikket inn etter at hennes mobilnummer var blitt offentliggjort på nettet.

– UEFA fordømmer på det sterkeste hetsen og truslene mot Michael Oliver og hans kone, sier Det europeiske fotballforbundet i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA.

– Vi har vært i kontakt med dem for å tilby vår støtte, og vi stoler på at relevante myndigheter griper inn mot personer som har opptrådt utilbørlig på sosiale medier og annetsteds.

Ifølge BBC er saken i politiets hender. Twitter bekrefter å ha slettet flere truende meldinger rapportert av Lucy Oliver.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!