Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA ga Mourinho fem kampers karantene

Knallhard straff for kommentarene etter Barcelona-tap.

FEM KAMPER? UEFA har bestemt seg for å gi Jose Mourinho fem kampers karantene i Champions League-sammenheng. Foto: AFP Photo / Dani Pozo / Scanpix
FEM KAMPER? UEFA har bestemt seg for å gi Jose Mourinho fem kampers karantene i Champions League-sammenheng. Foto: AFP Photo / Dani Pozo / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): UEFA har tildelt Jose Mourinho fem kampers karantene for kommentarene portugiseren kom med etter 2-0 tapet for Barcelona i forrige uke. Det melder Real Madrid på sine hjemmesider.

Real Madrid-manageren er også ilagt en bot på drøye 400 000 kroner. Real Madrid er ilagt drøye 200 000 kroner i bot for «upassende oppførsel» av supporterne, ifølge The Guardian.

Konspirasjonsteorier - Jeg vet ikke om det UNICEF-logoen på brystet, om det er vennskapet til Angel Maria (den spanske vise-presidenten) i UEFA, om det er fordi de er så snille, men de har denne makten. Alle andre har ingen sjanse, var noe av det Mourinho sa etter kampen.

Mourinho sonet den første kampen da Barcelona sikret finaleplassen i Champions League tirsdag. Portugiseren møtte ikke engang opp på Nou Camp, og så kampen på hotellrommet der han angivelig kommuniserte med benken via en iPad.

De siste tre kampene trer i kraft fra og med neste sesong, mens den siste kampen er betinget.

Fem kamper i 2005 Det er ikke første gang Mourinho straffes knallhardt av UEFA.

Som Chelsea-manager ble han i 2005 ilagt fem kampers karantene da han beskyldte daværende Barcelona-manager Frank Rikjaard å ha oppsøkt dommer Anders Frisk i garderoben i pausen.

RØDT: Utvisningen av Pepe fikk Mourinho til å se rødt. Portugiseren ble vist på tribunen av dommeren ikke lenge etter utvisningen av midtstopperen (som for ordens skyld spilte midtbaneanker mot Barcelona). Foto: AP Photo / Manu Fernandez / Scanpix
RØDT: Utvisningen av Pepe fikk Mourinho til å se rødt. Portugiseren ble vist på tribunen av dommeren ikke lenge etter utvisningen av midtstopperen (som for ordens skyld spilte midtbaneanker mot Barcelona). Foto: AP Photo / Manu Fernandez / Scanpix Vis mer

Den svenske dommeren ble drapstruet av sinte Chelsea-fans etter Mourinhos påstand, og la senere opp som dommer.

PS! Barcelona-keeper Pinto har også blitt suspendert i tre kamper. Keeperen var involvert i en krangel på vei inn i spillertunnelen i det første Champions League-møtet mellom lagene, og fikk marsordre av dommeren. Han må dermed stå over finalen mot Manchester United.

TRIBUNEN: Mourinho ble vist til tribunen. Foto: AFP Photo / Lluis Gene / Scanpix
TRIBUNEN: Mourinho ble vist til tribunen. Foto: AFP Photo / Lluis Gene / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media