GJENÅPNER SAKEN MOT PSG: UEFAskal etterforske PSG igjen. Her etter seriemesterskapet ble sikret i mai. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
GJENÅPNER SAKEN MOT PSG: UEFAskal etterforske PSG igjen. Her etter seriemesterskapet ble sikret i mai. Foto: REUTERS/Pascal RossignolVis mer

UEFA gjenåpner FFP-saken mot Paris Saint-Germain

Gransker mulig brudd på reglene for økonomisk fair play.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har gjenåpnet saken mot Paris Saint-Germain om mulige brudd på reglene for økonomisk fair play (FFP).

Det opplyste UEFA tirsdag. I juni meldte forbundet at saken som ble innledet i fjor høst var avsluttet uten sanksjoner mot klubben, men at PSG ville bli holdt under oppsikt.

- I lys av avgjørelsen i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) om å avslutte granskingen av Paris Saint-Germain har organets formann besluttet å sende avgjørelsen til domsorganet for gjennomgang, heter det en UEFA-uttalelse.

- Dette gir ikke på noe måte føringer for hvilket resultat gjennomgangen vil ha.

UEFA innledet granskingen av PSG rett etter at den franske klubben kjøpte Neymar fra Barcelona for rekordsummen 222 millioner euro og hentet tenåringen Kylian Mbappé fra Monaco. Sistnevnte ble hentet på en leieavtale, men med opsjon på kjøp for 180 millioner euro ved fullført sesong.

UEFAs FFP-reglement slår fast at klubbene ikke har lov til å bruke mer penger enn de har i dokumenterte inntekter. Brudd på reglementet kan blant andre sanksjoner føre til utelukkelse fra europacupspill.

Nylig ble den italienske storklubben Milan utelukket fra spill i europaligaen kommende sesong som følge av brudd på FFP-reglene.

En slik straff ville være et svært hardt slag for PSG. Klubbens pengesterke eiere fra Qatar har gjort det klart at mesterligatriumf er det største og viktigste målet.

- Klubben er gjort oppmerksom på at domsorganet er blitt bedt om å gjennomgå henleggelsen for å avslutte saken, melder PSG i en uttalelse.

Klubben peker på at den nylig har solgt en rekke spillere for å bedre balansen i regnskapet.

- Klubben har gjennomført en rekke overganger i tråd med CFBCs pålegg, og vi vil fortsette å bidra med all informasjon vi blir avkrevd, slik vi har gjort hele tiden, står det