Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa gransker Eduardo-fallet

- Kan bli utestengt, sier Platini.

RISIKERER STRAFF: Celtic mener keeper Artur Boruc ikke var nær Arsenals Eduardo da han gikk i bakken og fikk straffespark. Nå har det skotske fotballforbundet til å granske video fra kampen for å vurdere om Eduardo filmet og dermed skal utestenges i inntil to kamper i Champions League.Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
RISIKERER STRAFF: Celtic mener keeper Artur Boruc ikke var nær Arsenals Eduardo da han gikk i bakken og fikk straffespark. Nå har det skotske fotballforbundet til å granske video fra kampen for å vurdere om Eduardo filmet og dermed skal utestenges i inntil to kamper i Champions League.Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): En talsmann for Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sier til nyhetsbyrået Press Association at forbundet nå gransker videobildene fra Arsenals kamp mot Celtic tirsdag.

Generalsekretæren i det skotske fotballforbundet, Gordon Smith, har tidligere i dag bedt Uefa straffe Arsenal-spilleren.

- Vi har utvist mot i å gi straff i ettertid når det gjelder filming, og jeg ber Uefa gjøre det samme i denne situasjonen. Alt som kan gjøres for å fjerne dette må gjøres - fra og med nå, sier Smith ifølge The Guardian.

Etter regelverket risikerer Eduardo inntil to kampers karantene i Champions League.

- Vi har disiplinære prosedyrer i Uefa, og spilleren kan bli utestengt, bekrefter Uefa-president Michel Platini.

Typisk skotsk
Han har forøvrig merket seg at skottene er ivrige på å stoppe filming.

- Skottland starter ofte slike prosesser. Sist var det en spiller fra Litauen som ble straffet, sier franskmannen.

Celtic-keeper Artur Boruc reagerte voldsomt da Arsenals Eduardo gikk i bakken i feltet. Men dommeren mente den brasilianskfødte kroaten ble felt, og dømte straffe.

TV-bildene tyder også på at Eduardo i det minste hjalp godt til i fallet. Gordon Smith er en tilhenger av videodømming, og mener denne episoden er nok et eksempel på at det kan være nyttig.

Ekstra dommere
Platini mener at to ekstra dommere, en bak hvert mål, kan hjelpe på filming i feltet - i tillegg til å minske diskusjoner om hvorvidt ballen er inne eller ei.

De ekstra dommerne blir testet i Europa League denne sesongen.

- En dag vil spillerne gi opp filmingen fordi dommerne vil se dem. I flere år har spillerne jukset fordi dommerne ikke har vært gode nok. Jeg er overbevist om at dersom du har dommere tett på, vil det hindre spillerne i å filme, sier Platini.

EKSTRA DOMMERE STOPPER FILMING: Uefa-president Michel Platini tror forsøket med ekstra dommere bak hvert mål vil begrense filmingen i feltet. Ordningen prøves ut i Europa League denne sesongen. Foto: Jean-Christophe Verhaegen, AFP/Scanpix
EKSTRA DOMMERE STOPPER FILMING: Uefa-president Michel Platini tror forsøket med ekstra dommere bak hvert mål vil begrense filmingen i feltet. Ordningen prøves ut i Europa League denne sesongen. Foto: Jean-Christophe Verhaegen, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling