UEFA gransker kampfiksingmistanke

UEFA-cupkampen mellom Panionios - Dinamo Tbilisi under lupen.

Greske Panionios lå under 0-1 ved pause, men kom tilbake og vant 5-2 etter å ha scoret to ganger på overtid. Flere store veddemål var plassert på nettopp den kamputviklingen.

Ifølge greske medier har UEFA-funksjonæren Gerhard Kapl tirsdag avhørt spillere og ledere i Panionios. Greske myndigheter lover sin støtte til granskingen.

- Vi ønsker å se de ansvarlige for eventuell kampfiksing stilt til rette. Vi støtter forsøket på å komme til bunns i dette som best vi kan, sier Giorgos Orfanos, som er viseminister for sport i Hellas.

De kroatiske brødrene som er fengslet i Tyskland mistenkt for å ha bestukket dommere til å påvirke resultatet i tyske fotballkamper, mistenkes for å stå bak det som skjedde også i kampen i Hellas.

UEFA vil også besøke Georgia og avhøre Dinamo-spillere i forsøket på å finne ut hva som skjedde. Ventelig vil også den rumenske dommeren Alexandru Dan Tudor få besøk.

Det var ikke bare den uvanlige kamputviklingen og de tunge veddemålene som skapte mistanke om at noe var galt i kampen mellom Panionios og Dinamo Tbilisi. Etterpå sto flere personer i Georgia fram og sa at de allerede to dager før kampen hadde fått høre at det ville stå 0-1 ved pause og 5-2 ved full tid.

(©NTB)