Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa gransker Stabæk-seier

- Var det kanskje et par litt enkle mål vi fikk i starten der? sier Jon Knudsen.

VANT ENKELT: Stabæk slo Tirana enkelt 4-0 hjemme på Telenor Arena. Nå mistenkes albanerne for å ha vært involvert i kampfiksing. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
VANT ENKELT: Stabæk slo Tirana enkelt 4-0 hjemme på Telenor Arena. Nå mistenkes albanerne for å ha vært involvert i kampfiksing. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): Mot slutten av forrige uke ble 17 personer arrestert i Tyskland og Sveits, mistenkt for kampfiksing.

Politiet mente over 200 kamper i ni forskjellige serier kunne være berørt, deriblant tre Champions League-oppgjør.

Nå vokser skandalen seg enda større - og denne gangen involverer den Stabæks motstander i 2. kvalifiseringsrunde til Mesterligaen, albanske Tirana.

AFP melder at Uefa gransker returmøtet på Telenor Arena, der bæringene vant 4-0 etter 1-1 i den første kampen.

Dagbladet.no skrev blant annet dette i vår kamprapport:

«Kvelden i kveld tilhørte så definitivt Stabæks svensker. Pontus Segerström ganger to, Fredrik Berglund og Pontus Farnerud sørget for at det endte med solide 4-0 til hjemmelaget mot stadig mer tafatte Tirana-spillere.»

- Skjulte det i så fall godt

Stabæk-keeper Jon Knudsen mener albanerne skjulte det godt om det var kampfiksing inne i bildet.

- Var det kanskje et par litt enkle mål vi fikk i starten der? Jeg husker dem ikke så godt. Men det er ikke noe som har slått meg. Om de tapte med vilje, skjulte de det godt, sier han til Dagbladet.

- Jeg har fulgt litt med på denne saken, og må jo si at det er ikke så lett å gjennomskue slike ting. Men det er tydelig at det foregår noe.

Tomålsscorer Pontus Segerström har ikke for vane å score mål, og i hvert fall ikke to, men bortsett fra det merket han ikke noe til at ting ikke var som normalt.

- Jeg synes ikke det. Målene jeg gjorde var ikke noe spesielt merkelig. Det var vel en retur, men ingen keepertabber. På bortebane ledet vi 1-0, og de utliknet, men vi hadde grei kontroll og følte oss vel egentlig ganske sikre på å slå dem hjemme, sier svensken til Dagbladet.

- Har du vanskelig for å se at kampen var fikset?

- Jeg tror ikke den var det. Men man vet jo aldri.

Flere under lupen

I tillegg til Stabæks kamp mot Tirana er det ytterligere seks kamper som har fått merkelappen mistenkelig, hvor fire klubber er satt under lupen.

De fire er FC Dinaburg (Latvia), KS Vllaznia (Albania), NK IB Ljubljana (Slovenia) og Budapest Honved FC (Ungarn).

- Fra den opprinnelige lista med 40 europeiske kamper, der vi anså resultatene for å være mistenkelige, etterforsker vi sju kamper i de europeiske klubbturneringene, sier Uefas generalsekretær Gianni Infantino.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media