UEFA innrømmer CL-tabbe

- Menneskelig å gjøre feil, sier Lennart Johansson.

(Dagbladet.no:) UEFA-president Lennart Johansson forvarer nå valget fotballorganisasjonen tok i går, da de besluttet å gi Liverpool en ekstra plass i Champions League som regjerende mestere.

- Vi er som de fleste andre mennesker, vi gjør feil, sier han til BBC.

Tenkte ikke på det

- Da vi utformet regelverket tenkte vi ikke på at et lag utenfor topp fire i de største landene skulle vinne Champions League, sier han.

Dette til tross for at Real Madrid gjorde nettopp dette i 2000. De endte, som Liverpool, på 5. plass i ligaen samtidig som de vant Champions League.

Da bestemte det spanske fotballforbundet for å sende Real Madrid til Champions League året etter, på bekostning av Real Zaragozza som kom på 4. plass.

- Positivt mottatt

Nå har UEFA endret reglene, slik at et liknende problem ikke skal oppstå i framtida. Nå vil vinnerne automatisk være kvalifisert til neste sesongs turnering.

FIKK POKAL - OG EKSTRAPLASS I CHAMPIONS LEAGUE: Lennart Johansson (t.h.) innrømmer UEFA-feil. Foto: EPA
FIKK POKAL - OG EKSTRAPLASS I CHAMPIONS LEAGUE: Lennart Johansson (t.h.) innrømmer UEFA-feil. Foto: EPA Vis mer

Saken ble debattert i et par måneder, før UEFA til slutt bestemte seg for å snu helt om. Johansson insisterer på at han ikke er flau over helomvendingen.

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi har tatt en beslutning som kanskje kan bli kritisert, men som har blitt tatt i mot positivt av de fleste, sier svensken.

SKJEDD FØR: Real Madrid vant Champions League i 2000, og kom samtidig på 5. plass i serien.