UEFA krangler med FIFA

I formiddag setter UEFA seg ned med representanter for 13 av toppligaene i Europa. På dagsorden står den siste utviklingen i diskusjonene om et nytt overgangssystem: UEFAs krangel med FIFA om et dokument.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) likte dårlig at det internasjonale fotballforbundet (FIFA) før helga sendte over et skriv til Europakommisjonen uten å konferere med UEFA. Per Ravn Omdal som har ledet UEFA-komiteen har samarbeidet med FIFA om å komme med et forslag. Men at FIFA gikk direkte til EU uten å kontakte UEFA har skapt reaksjoner.

FIFA skal ha fått en frist til i dag klokka 12.30 med å trekke tilbake dokumentet de sendte, skriver den engelske avisa Sunday Telegraph.

Men i FIFAs øyne er det siste dokumentet et ikke-forslag, fordi det ikke er offisielt eller bindende. Det er derfor lite sannsynlig at dokumentet trekkes.

- Det vi nå har levert til kommisjonen er et diskusjonsdokument. Det er ikke et et spørsmål om å få det akseptert eller avvist. Vi ønsker å være diplomtiske, sier Blatter.

Et møte som var planlagt sist fredag mellom UEFA, FIFA og Europakommisjonen ble utsatt fordi FIFA ønsket mer tid til å gjøre ferdig dokumentet som de sendte til kommisjonen sent i forrige uke.

FIFA-president Sepp Blatter sier at en ny avtale er så godt som klar.

- Jeg er overbevist om at vi har en løsning i løpet av de neste to ukene. Med alle de kontaktene vi har hatt, er jeg sikker på at dette skal gå veien, sier Blatter.

EU har lenge bedt om innspill på hvordan fotballen sjøl ser for seg et overgangssystem som tilfredsstiller EUs regelverk om fri flyt av arbeidskraft. Men et endelig innspill fra FIFA og UEFA har latt vente på seg.

Forhandlingsrunder i hele høst førte ikke fram til noen endelig avtale.

Møtet mellom UEFA og ligarepresentantene i dag er ventet å vare i flere timer. De ønsker der å bli enige om hvilke skritt de skal ta videre i forhold til FIFA og EU. Et mulig resultat er at UEFA sjøl tar over forhandlingene med EU, uten FIFA.

(Dagbladet.no)