UEFA-president Johansson hjerteoperert

UEFA-president Lennart Johansson (70) fikk operert inn pacemaker for tre dager siden. I går satt han ringside da Chile og Korea møttes i Sydney-OL. - Ryktene om min død er betydelig overdrevet, sier Johansson.

Kun to dager etter hjerteoperasjonen var Johansson tilbake på fotballarenaen.

- Det kjennes som om jeg har fått et nytt liv. Nå skal jeg holde det gående i 40 år til, sier 70-åringen til Aftonbladet,

UEFA-presidenten ble operert på et sykehus i Adelaine i Australia. Operasjonen gikk uten komplikasjoner.

- Jeg går ikke rundt og prøver å se glad ut. Jeg føler meg virkelig bra, sier Johansson til avisa.

Johansson lever et hektisk liv. Tiltross for at han er 70 år holder han det gående med arbeid fra tidlig morgen til seint på kveld. Jobben som UEFA-president krever mye reising, en tettpakket møteplan og middagsinvitasjoner i fleng. Nattesøvnen blir sjelden lenger enn fem-seks timer. 40 år med hardkjør har satt sine spor. Tilslutt var hjertet i ferd med å si stopp. Johansson innrømmer at livsstilen har tatt på.

- Det her er vel et resultat av det. Jeg har kjørt ganske hardt med 40 år med fotball, og har dessuten hatt en krevende sivil stilling. Men jeg har forsøkt å holde kondisjonen ved like, selv om jeg gikk opp mange kilo da jeg sluttet å røyke. Jeg forsøker å leve så fornuftig som det går an, men det går ikke alltid, sier Johansson som sier han har lært av hjerteproblemene.

- Man skal ikke henge seg opp i bagateller, eller gå å legge seg når man er forbannet på noen. Forsøk å være fornøyd med det du har gjort isteden. Det gjelder å ta vare på de små tingene.

(Dagbladet.no)