UEFA-presidenten: - Dopepidemi!

UEFA-presidenten Lennart Johansson er dypt bekymret for dopepidemien som rammer fotballverdenen.

Tirsdag ble det klart at Barcelonas nederlandske stjerneback Frank de Boer testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon som den niende toppspilleren denne sesongen.

De øvrige åtte doptilfellene har alle rammet italiensk fotball. De har alle blitt tatt fordi deres urinprøver har inneholdt for store konsentrasjoner av det anabole steroidet nandrolon. Blant de avslørte er portugiseren Fernando Couto og nederlenderen Edgar Davids.

UEFA-presidenten vil ikke kommentere tilfellet de Boer så lenge resultatet av B-prøven ikke er klart, men poengterer at han er svært urolig over utviklingen i fotballen.

- De åtte tilfellene som har vært i Italia, er åtte for mye. Det er høyst urovekkende. Lenge har vi sluppet dette fenomenet innen fotballen, men nå virker det som om vi er rammet av en epidemi. Vi er nødt til å komme ut med strenge tiltak for å få bukt med dette, sier Lennart Johannsson i et intervju med avisen Aftonbladet.

- Hva vil UEFA gjøre?

- Det er spørsmål for vår medisinske komité. Vi kan ikke skyve problemet unna, men akkurat hva som skal skje er det opp til våre eksperter å bestemme, sier den svenske UEFA-sjefen.

(NTB)