UEFA-presidenten: - Dopepidemi!

UEFA-presidenten Lennart Johansson er dypt bekymret for dopepidemien som rammer fotballverdenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det klart at Barcelonas nederlandske stjerneback Frank de Boer testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon som den niende toppspilleren denne sesongen.

De øvrige åtte doptilfellene har alle rammet italiensk fotball. De har alle blitt tatt fordi deres urinprøver har inneholdt for store konsentrasjoner av det anabole steroidet nandrolon. Blant de avslørte er portugiseren Fernando Couto og nederlenderen Edgar Davids.

UEFA-presidenten vil ikke kommentere tilfellet de Boer så lenge resultatet av B-prøven ikke er klart, men poengterer at han er svært urolig over utviklingen i fotballen.

- De åtte tilfellene som har vært i Italia, er åtte for mye. Det er høyst urovekkende. Lenge har vi sluppet dette fenomenet innen fotballen, men nå virker det som om vi er rammet av en epidemi. Vi er nødt til å komme ut med strenge tiltak for å få bukt med dette, sier Lennart Johannsson i et intervju med avisen Aftonbladet.

- Hva vil UEFA gjøre?

- Det er spørsmål for vår medisinske komité. Vi kan ikke skyve problemet unna, men akkurat hva som skal skje er det opp til våre eksperter å bestemme, sier den svenske UEFA-sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer