Uefa-presidenten frikjenner Liverpool-festen

Ikke fikset.

(Dagbladet.no): 8-0 og uvanlig mange veddemål på resultatet fikk Liverpools møte med Besiktas inn på mistenkt-lista i kampfiksingskandalen i europeisk fotball.

Tidligere har Uefa-president Michel Platini bekreftet at 15 oppgjør etterforskes, i går avviste han at Liverpools rekordseier gås etter i sømmene.

Intertoto-kamper

- Det er ingenting i den kampen, ingenting. Vi har noen kamper under etterforskning og én av dem er viktigere enn andre, sier Platini til Liverpool Daily Post.

Det er intertotomøtet mellom Makedonija og Cherno More som framstår som offisielt gransket. Platini antyder at ingen høyprofilerte klubber er involvert.

- Det er noen lag vi ser på, men det er ikke mange kamper. Og det handler ikke om nasjonale forbund. Noen av klubbene spilte i intertotocupen, sier Platini.

Økt bookmakervirksomhet får Uefa til å skjerpe rutinene framover. De har allerede involvert Europol, en felles europeisk politienhet.

- Dette er en stor fare for fotballen, men vi har fått på plass et varslingssystem. Vi må beskytte sporten mot alle pengene som kommer fra asiatisk gambling, sier Uefa-presidenten.

BARE KVALIK-KAMPER ETTERFORSKES: Uefa-president Michel Platini bekreftet i går at Liverpools rekordseier mot Besiktas ikke er under lupa til korrupsjonsjegere. Foto: Scanpix/Reuters
BARE KVALIK-KAMPER ETTERFORSKES: Uefa-president Michel Platini bekreftet i går at Liverpools rekordseier mot Besiktas ikke er under lupa til korrupsjonsjegere. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Ingen store klubber?

Også Uefas informasjonsdirektør William Gallard avviste i går at Liverpool eller Besiktas kan knyttes til kampfiksing. Han bekrefter igjen at det dreier seg om totalt 15 kamper.

- Ingen av kampene på lista er høyprofilerte. De ble alle spilt i kvalifiseringsrundene i våre turneringer, sier Gallard til The Guardian.

Uefa-presidenten frikjenner Liverpool-festen
SÅ GODE VAR LIVERPOOL: Den nye Champions League-rekorden skyldes ifølge Uefa bare et godt hjemmelag.