Uefa-presidenten hinter om Liverpool

Men får neppe plass i gruppespillet.

(Dagbladet.no): Alt tyder på at Uefa likevel gir Liverpool en plass i Champions League.

Uefa-president Lennart Johansson sier at avgjørelsen tas på en telefonkonferanse i løpet av kort tid. Den handler mest om Champions League-mestrene, som etter dagens regelverk ikke får plass.

- Vi skal se på hvilke alternativer som finnes. En avgjørelse handler om framtida, men mest om hva som skjer med Liverpool, sier Johansson til PA.

Svensker er ikke i tvil om hva han foretrekker.

- På den ene siden har vi ambisjoner om å gi Liverpool sjansen til å forsvare tittelen. PÅ den andre sida må vi forsikre oss om at ingen taper på en slik avgjørelse.

Penger er et nøkkelord. Et ekstra lag fra Premier League kan bety mindre TV-penger for Everton, Chelsea, Manchester U og Arsenal.

Og den totale pengepotten til hvert lag fra Uefa økes neppe.

Fra Tyrkia protesteres det også mot at Liverpool slipper å kvalifisere seg, slik at lavest seedede Fenerbahce dyttes ut av gruppespillet.

STØTTER LIVERPOOL: Uefa-pamp Lennart Johansson går inn for at de regjerende mestrene må få forsvare Champions League-seieren. Nå skal Uefa ha telefonkonferanse om saken. Foto: SCANPIX/EPA
STØTTER LIVERPOOL: Uefa-pamp Lennart Johansson går inn for at de regjerende mestrene må få forsvare Champions League-seieren. Nå skal Uefa ha telefonkonferanse om saken. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Det er også redsel for søksmål fra en klubb som eventuelt mister kvalplassen dersom Anfield-laget får innpass.

- Å la Liverpool komme rett inn i gruppespillet er en søkt løsning. Det finnes flere forslag, sier Uefa-talsmann William Gallard.