Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa-presidenten vet ikke at Drogba hetset Øvrebø

I kveld er Chelsea-spissen tilbake i Champions League.

URETTFERDIGHET: Uefa-president Michael Platini mener Didier Drogba gjorde en feil da han gikk til angrep på dommeren han ikke vet hva heter. Foto: AP/Jon Super
URETTFERDIGHET: Uefa-president Michael Platini mener Didier Drogba gjorde en feil da han gikk til angrep på dommeren han ikke vet hva heter. Foto: AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): Didier Drogbas illsinte reaksjon mot Tom Henning Øvrebø i Champions League-semifinalen kostet ham en suspensjon på tre kamper.

Chelsea-spissen løp ut på banen iført tøfler og gikk rett opp i ansiktet til den norske dommeren. Vakter måtte hindre kraftspissen fra å fysisk kaste seg over dommer Øvrebø, før Drogba i stedet fyrte løs kraftgloser mot TV-kameraet.

Vet ikke navnet på dommeren
I kveld er 31-åringen tilbake i Champions League, mot spanske Atletico Madrid. Karantenen er ferdigsonet.

Uefa-president Michel Platini uttaler seg om episoden i dag, men han har ikke noe å si om Øvrebøs innsats med fløyta. Blant annet fordi han ikke vet at nordmannen dømte kampen mot Barcelona.

- Jeg var ikke på Chelsea-kampen. Jeg visste ikke navnet på dommeren, og jeg det fortsatt ikke. Jeg vet ikke om dommeren gjorde en feil eller ikke, sier Platini til Daily Telegraph.

Han forklarer uvitenheten med at de svartkledde dømmer for hans egen organisasjon, Uefa, og han aldri vil vite hvem som blåser når han er på kamp.

- Hvis det var en feil, så vil jeg si «det var ikke en feil» fordi jeg må forsvare dommerne, sier Platini.

Urettferdighet
Han henviser til dommerkomiteen for svar på hvorfor Øvrebø fortsatt får Champions League-kamper etter at han lot være å gi londonlaget et av straffesparkene de ville ha.

FORSVARER ALLTID DOMMERNE: Platini gjør et stort poeng ut av han ikke vet hvem som dømmer kampene han ser. Foto: REUTERS/Juan Medina
FORSVARER ALLTID DOMMERNE: Platini gjør et stort poeng ut av han ikke vet hvem som dømmer kampene han ser. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

- Forsatt vet jeg ikke navnet på denne dommeren, jeg lover, sier Platini.

Selv om franskmannen ikke kjenner Nordstrand-dommeren har han sett et sammendrag av kampen. Han mener TV-bildene bare viste fram en liten del av Drogba.

- TV-bildene viste en fornærmet Drogba, ikke avgjørelsene som lå bak. Jeg var også som Drogba, når jeg følte urettferdighet som spiller.

- Men jeg vet ikke hva Drogba tenkte. Han tok beslutningene han følte var riktige, og var nok alene om det, sier Uefa-presidenten.

Den tidligere Juventus-spissen mener Drogba kommer sterkere og bedre ut av saken.

- Drogba er en bra mann, jeg kjenner ham godt. Han forstår nå at han gjorde en feil, sier Platini.

Greit med to engelske lag i finalen
Etter matchen på Stamford Bridge spekulerte supportere i av det europeiske fotballforbundet ønsket seg Barcelona til finalen, for å unngå et helengelsk oppgjør mellom Chelsea og United.

Platini blir irritert over antydninger om at Øvrebø fikk beskjed om å dømme for Barca.

- Tror dere jeg er dum nok til å be en dommer om å sørge for at Chelsea ikke kommer til finalen? Jeg respekterer alle spillere og klubber, jeg blander meg ikke inn. Det er ikke noe problem for meg med to engelske lag i finalen, sier Platini.

• Øvrebø dømmer for tida U17-VM i Nigeria og besvarte ikke Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

STOPPET AV VAKTER: Drogba kom inn på banen i tøfler og ville ta Øvrebø. Foto: AP/ Jon Super
STOPPET AV VAKTER: Drogba kom inn på banen i tøfler og ville ta Øvrebø. Foto: AP/ Jon Super Vis mer
FIKK IKKE STRAFFE: Her ergrer Drogba seg over Øvrebøs beslutning om å vinke spillet videre. Barcelona scoret og gikk videre til finalen helt på tampen av kampen. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
FIKK IKKE STRAFFE: Her ergrer Drogba seg over Øvrebøs beslutning om å vinke spillet videre. Barcelona scoret og gikk videre til finalen helt på tampen av kampen. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media