UEFA-presidenten vil erstatte rasister med kvinner og barn

- Bare en idé.

TOMME TRIBUNER: CSKA Moskva var tirsdag dømt til å spille mesterligakampen mot Manchester City for tomme tribuner. Det var en reaksjon på tilhengernes rasistiske oppførsel i bortekampen mot Roma tidligere i høst. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB Scanpix
TOMME TRIBUNER: CSKA Moskva var tirsdag dømt til å spille mesterligakampen mot Manchester City for tomme tribuner. Det var en reaksjon på tilhengernes rasistiske oppførsel i bortekampen mot Roma tidligere i høst. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB ScanpixVis mer

UEFA-president Michel Platini vurderer å slippe kvinner og barn gratis inn når en klubb skal straffes med publikumsforbud.

CSKA Moskva var tirsdag dømt til å spille mesterligakampen mot Manchester City for tomme tribuner. Det var en reaksjon på tilhengernes rasistiske oppførsel i bortekampen mot Roma tidligere i høst.

Kamper uten publikumslyd skaper et stemningsvakuum som ingen setter pris på, og Platini mener løsningen kan være å forby hjemmelaget å selge billetter, men å slippe kvinner og barn under 12 år gratis inn.

- Det er foreløpig bare en idé, men Platini ønsker å diskutere det internt i UEFA for å se om det vil være bedre for fotballfans og bedre for fotballens rykte, sa UEFAs pressesjef Pedro Pinto onsdag.

Suksess En slik ordning ble gjennomført i Tyrkia for noen år siden, da Fenerbahçe ble nektet å selge billetter etter flere tilfeller av tribunevold. Med kvinner og barn på tribunen slapp klubben å spille på en tom arena.

- Siden kvinnene og barna slipper gratis inn, straffes klubben like hardt økonomisk. Det var en stor suksess da dette ble testet i Tyrkia, sa Pinto.

Manchester City-kaptein Vincent Kompany kritiserte avgjørelsen om å stenge tribunene i Moskva tirsdag ettersom det rammet uskyldige City-tilhengere som ønsket å se laget sitt i Russland.

Det skapte også debatt at flere hundre tilskuere som lot til å heie på CSKA oppholdt seg inne på stadion under kampen.

Etter boka UEFA meldte onsdag at en gjennomgang av rapporten fra kampobservatør ikke tydet på at betingelsene var brutt.

- Bare folk som hadde rett til å oppholde seg på stadion (klubbenes delegasjoner, medier, sikkerhetsvakter, UEFA-representanter og gjester av sponsorer) var til stede, og det er ikke registrert upassende oppførsel, heter det i en uttalelse fra UEFA.

- Når vi sier stengte porter, betyr det stengt for vanlig publikum. Det er alltid adgang for VIP-gjester, UEFA-ansatte og sponsorer, utdypet Pinto.

- Våre sponsorer og partnere betaler mye penger for å være tilknyttet turneringen, og vi er forpliktet til å gi dem et visst antall billetter.

CSKA-president Jevgenij Giner sa at klubben hadde bedt UEFA om å få slippe inn barnehjemsbarn og soldater på kampen, men at kampdelegaten ikke hadde autoritet til å tillate det.

(NTB)