Peter Schmeichel:

- UEFA presset spillerne

Den danske keeperlegenden Peter Schmeichel hevder det danske landslaget ble presset av UEFA til å fullføre lørdagens EM-kamp mot Finland etter Christian Eriksens hjertestans.

KAMPEN STOPPET: Christian Eriksen falt plutselig om etter 42 minutter spilt i kampen mellom Danmark og Finland. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det er på programmet Good Morning Britain at Schmeichel forteller om hva som skjedde i etterkant av den dramatiske hjertestansen, hvor Eriksens liv ble reddet.

Keeperlegenden er selv far til det danske lagets keeper, Kasper Schmeichel.

- Jeg har sett sitater fra UEFA hvor de sier at de fulgte spillernes ønske og at de insisterte på å spille. Det er ikke sannheten, sier Schmeichel på programmet, og utdyper:

PREGET: Det var en preget Åge Hareide som fortalte om det siste døgnet sitt, etter Christian Eriksen sin hjertestans lørdag. Video fra Discovery + og Eurosport Norge. Vis mer

- De ble gitt tre muligheter. Den ene var å spille ferdig kampen umiddelbart, komme inn dagen etter klokka 12 og spille ferdig de siste 50 minuttene, eller trekke seg og tape 3-0. Hadde de noe valg? Jeg tror ikke de hadde det, forklarer Schmeichel på programmet.

Etter å ha snakket med Eriksen fra sykehuset gikk de danske spillerne tilbake på banen, og fullførte kampen de tapte 1-0.

VIL IKKE TILBAKE: Danmark-spissen Martin Braithwaite (30) forteller om da hans lagkamerat Christian Eriksen (29) kollapset på banen av hjertestopp. Video: Ritzau. Vis mer

Keeperlegendens sønn Kasper fullførte kampen for Danmark. Han var også en av dem som tok ansvar ute på banen etter at Eriksen kollapset. Sammen med kaptein Simon Kjær samlet han lagkameratene, og trøstet også Eriksens kone som kom løpende fra tribunen.

I etterkant har både Schmeichel og kaptein Kjær blitt hyllet for hvordan de håndtere situasjonen. For Kjær, som umiddelbart løp til unnsetning ble det for mye, og Han ba om å bli byttet ut i 2. omgang.

Schmeichel møtte selv pressen mandag sammen med Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite.

KEEPERLEGENDE: Peter Schmeichel. Foto: NTB
KEEPERLEGENDE: Peter Schmeichel. Foto: NTB Vis mer

- Det var en meget ubehagelig situasjon. Jeg tenkte på hans familie. Hans kone og barn. Jeg har alltid vært stolt av å spille på dette landslaget, og jeg har ikke blitt mindre stolt, sa Schmeichel da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer