Sverige - Norge

UEFA reagerer

Medier stusset da norske spillere ikke kom i intervjusonen etter Sverige-kampen. De får støtte av UEFA. Norge får også spørsmål om hvorfor Ståle Solbakken ikke dukket opp på pressekonferansen etter Serbia-kampen.

SENTRALE SKIKKELSER: Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken. Foto: NTB
SENTRALE SKIKKELSER: Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Slovenia, klokka 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): - Så sant det ikke er noen skader, går alle spillerne gjennom mixed zone.

Det sier fotballandslagets mediesjef, Morten Morisbak Skjønsberg, før kampen mot Slovenia på Ullevaal klokka 20.45.

«Mixed zone» er det engelske uttrykket for intervjusonen. Dette er området der journalister og spillere møtes etter kamp.

MEDIESJEF: Morten Morisbak Skjønsberg. Foto: Geir Olsen / NTB
MEDIESJEF: Morten Morisbak Skjønsberg. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Det europeiske fotballforbundet UEFA ønsker at spillerne som har deltatt i kampen skal gå gjennom denne sonen, som ligger mellom garderoben og spillerbussen.

At flere av de norske spillerne ikke gjorde dette etter 2-1-seieren over Sverige søndag, fikk svenske journalister på Friends Arena til å steile.

Spillerne er ikke pålagt å uttale seg. Men UEFA ønsker ikke at de skal gjøre det til en vane å forsvinne ut bakveien på stadion.

Dette betyr at Erling Braut Haaland i utgangspunktet er tilgjengelig for andre enn rettighetshaver TV 2 etter Slovenia-kampen i kveld. Men han kan velge å gå forbi mediene, hvis han ønsker det.

Den offisielle forklaringen på at flere norske spillere ikke kom i mixed zone på Friends Arena, var at laget skulle rekke et charterfly fra Stockholm til Oslo natt til fredag. Tida var angivelig knapp for Haaland og co.

NORSK HELT: Erling Braut Haaland ble den store spilleren da Norge vant 2-1 over Sverige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
NORSK HELT: Erling Braut Haaland ble den store spilleren da Norge vant 2-1 over Sverige. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Dette kjøper ikke mediene, spesielt ikke de svenske.

- Vi er sjokkert over at ikke alle de norske spillerne gikk gjennom intervjusonen. Det har de svenske spillerne alltid gjort, sier Aftonbladets profilerte journalist, Johan Flinck, til Dagbladet.

Mediesjef Morten Morisbak Skjønsberg bekrefter at Norge har fått spørsmål fra UEFA om hvorfor spillerne ikke gikk gjennom mixed zone.

TRIUMF: Landslagssjef Ståle Solbakken jubler etter 1-0-seieren over Serbia i Beograd. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
TRIUMF: Landslagssjef Ståle Solbakken jubler etter 1-0-seieren over Serbia i Beograd. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

UEFA stusser også over at trener Ståle Solbakken ikke dukket opp på den offisielle pressekonferansen etter 1-0-seieren over Serbia torsdag. Morisbak Skjønsberg bekrefter at også dette har Norge fått spørsmål om.

Solbakken kom derimot direkte til mixed zone i Beograd. Begge tilfellene blir forklart med «dårlig tid» og at «laget skulle rekke et fly».

- Vi kommuniserer alltid med UEFA etter kampene, opplyser Morisbak Skjønsberg.

- Og de har stilt de samme spørsmålene som dere (mediene) har gjort. Svaret mitt til dem har vært det samme som til dere.

SE TV: Langslagsspiller Mohamed Elyounoussi blir tatt på senga av kongespørsmål. Vis mer

Han kjenner ikke til om de to hendelsene vil få konsekvenser for Norge, men lover «full trafikk» i mixed zone i kveld.

Aftonbladets Johan Flinck mener Haaland ikke viste Zlatan-klasse på Friends Arena for fire dager siden.

- Zlatan har alltid gått gjennom intervjusonen. Jeg tror han har stoppet 80 eller 90 prosent av gangene. Han har stoppet, nøyaktig som alle andre. Hadde det samme skjedd i Sverige, ville det blitt et jævlig bråk, erklærer han.

SE TV: Leo Skiri Østigård er Norges svar på Fabio Cannavaro. Video: Rødt Kort Vis mer

For øvrig feier det en positiv vind over Ståle Solbakken og hans menn. Norge har vunnet begge kampene i Nations League. Slovenia er på papiret det svakeste laget.

Morisbak Skjønsberg opplyser at 18.000 billetter er solgt til Ullevaal-kampen i kveld.

Søndag venter Sverige på nasjonalarenaen. Denne kampen er utsolgt.

NATIONS LEAGUE

Sverige11002-03
Norge11001-03
Serbia10010-10
Slovenia10010-20

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer