Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- UEFA-regel i strid med EU

Arsenal slakter forslaget.

(Dagbladet.no) Det europeiske fotballforbundet - med Per Ravn Omdal i spissen - krever at klubbene i mesterligaen og UEFA-cupen minst må ha fire egenutviklede spillere i sine 25-mannstropper fra starten av 2006/07-sesongen.

Det faller Arsenal og enkelte andre storklubber tungt for brystet. For kjøp av store fotballstjerner er en vesentlig del av deres suksess.

- Regelverket holder ikke mål og vil helt sikkert bli utfordret, sier viseformann David Lein i Arsenal til BBC.

Sår tvil om lovmessigheten

Og sportsadvokat Mike Townley går langt i antyde at UEFA må droppe planene sine.

- Den frie flyten av arbeidskraft kan ikke krenkes, sier Townley til BBC

Arsenal er en av fem klubber fra forrige sesongs mesterliga som ikke ville hatt nok egenutviklede spillere til å kunne delta i turneringen. De andre er Chelsea, Celtic, Rangers og Ajax.

Avventende Ferguson

SLITER: Arsenal, med stjernespillere som  Thierry Henry og Dennis Bergkamp i stallen, har for få egenutviklede spillere i forhold til den foreslåtte regelendringen fra UEFA. Foto: REUTERS
SLITER: Arsenal, med stjernespillere som Thierry Henry og Dennis Bergkamp i stallen, har for få egenutviklede spillere i forhold til den foreslåtte regelendringen fra UEFA. Foto: REUTERS Vis mer

Manchester United-manager Alex Ferguson mener regelverket bør vurderes nøye før det trekkes bastante konklusjoner.

- Vi må sette oss ned og granske dette nøye. Hvis UEFA gjør dette for fotballens beste, er dette noe vi må lytte til, sier Ferguson i dag.