UEFA senker Danmarks straff

Etter dommerangrepet i Parken.

Det var i EM-kvalikkampen mot Sverige 2. juni at en beruset tilskuer stormet banen og prøvde å slå dommeren.

Danmark ble dømt til å spille sine neste fire kamper 250 km vekk fra København, den første for tomme tribuner. I tillegg fikk danskene en bot på rundt 500.000 kroner.

Det UEFA ikke visste var størrelsen på landet. Dersom danskene skulle spilt 250 kilometer vekk fra København, måtte de spilt i utlandet.

Nå har UEFA senket straffen. Danmark må spille sine neste to kamper minst 140 kilometer utenfor hovedstaden. Dersom det blir noe bråk innen to år må de spille ytterligere to kamper utenfor København.

Boten er også halvert til 50.000 sveitserfranc (ca. 250.000 kroner), og den første kampen er nå blitt åpnet for tilskuere.

– Jeg føler meg temmelig maktesløs i dette juridiske spillet. Spania hadde 70.000 tilskuere da vi møtte dem i Spania, så det er bittert at vi ikke kan ta imot dem på vår største stadion, sier trener Morten Olsen til det danske fotballforbundets hjemmesider.

Generalsekretæren i forbundet Jim Stjerne Hansen er delvis fornøyd med avgjørelsen.

– Isolert sett er vi kun forholdsvis fornøyde avgjørelsen. Jeg er sikker på at supporterne deler vår frustrasjon over at en enkeltmannshandling kan gi så alvorlige konsekvenser, sier han.

ANGREPET: En dansk tilskuer angrep dommeren i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige. Foto: Anders Wiklund, Scanpix
ANGREPET: En dansk tilskuer angrep dommeren i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige. Foto: Anders Wiklund, Scanpix Vis mer

Han nevner Århus, Herning og Ålborg som mulige kamparenaer.

Kampen ble avbrutt da det gjensto ett minutt av ordinær tid, da var stillingen 3-3. Svenskene ble i ettertid tilkjent 3-0-seier. Danskene har ti dager på seg til å anke beslutningen inn for CAS-domstolen i Lausanne.

(NTB)

UEFA senker Danmarks straff