Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

700 millioner i Nations League-potten totalt

UEFA setter av over 700 millioner til Nations League

En premiepott på 730 millioner kroner skal fordeles på 55 deltakere i den første utgaven av landslagsturneringen Nations League.

GREI SUM I POTTEN: UEFA har satt av ver 700 millioner til Nations League. Foto: REUTERS/Pierre Albouy/File Photo
GREI SUM I POTTEN: UEFA har satt av ver 700 millioner til Nations League. Foto: REUTERS/Pierre Albouy/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opplyser på eget nettsted at potten totalt er på 76,25 millioner euro.

Nasjonsligaen er en nyvinning og starter opp for første gang i september. Norge, som er på nivå tre (divisjon C), er sikret 750.000 euro i startpenger. Det tilsvarer 7,2 millioner kroner.

Tilsvarende beløp går til vinneren av Norges divisjon. Lars Lagerbäcks menn møter Bulgaria, Kypros og Slovenia hjemme og borte. Alle kampene spilles i løpet av høsten.

Vinneren av Nations League kan se fram til en pengepremier på 4,5 millioner euro. Det vil si 43 millioner kroner. Fire gruppevinnere møtes for å kjempe om tittelen i juni 2019.

Det deles ut én EM-billett fra Norges nivå etter sluttspill mellom fire lag. Det er lag som ikke kvalifiserer seg på ordinært vis som skal gjøre opp om «bonusplassene». Det skjer først våren 2020 etter at den vanlige EM-kvalifiseringen er over.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!