Uefa skeptiske til EM i Polen og Ukraina

På etterskudd med infrastruktur.

Polen og Ukraina er på etterskudd med stadioner og infrastruktur, men blir foreløpig ikke fratatt retten til å arrangere fotball-EM i 2012.

Torsdag er det styremøte i UEFA. Der vil problematikken rundt utfordringene i Polen og Ukraina bli heftig diskutert. UEFA-president Michel Platini har besøkt landene to ganger i år.

Det skal være framgang i arbeidet med nye stadionanlegg og bygging av veier, toglinjer og flyplasser, men en rapport som legges fram torsdag skal ikke være oppløftende lesning.

- Rapporten vil være kritisk. Men det er for tidlig for styret å ta en avgjørelse om å flytte EM-sluttspillet vekk fra de to landene, sier en kilde i UEFA.

Samtidig vil det trolig bli bestemt at fotball-EM skal utvides fra 16 til 24 lag. Det betyr at sluttspillet i 2012 er det siste med 16 lag.

(NTB)

PÅ ETTERSKUDD:
Polen og Ukraina ble i 2007 tildelt fotball-EM i 2012 til stor jubel fra de to nasjonenes befolkninger. Nå ligger de imidlertid på etterskudd med stadioner og infrastruktur, og Uefa er skeptiske til om landene skal få være verter for sluttspillet. Foto: Tom Hevezi, AP/SCANPIX
PÅ ETTERSKUDD: Polen og Ukraina ble i 2007 tildelt fotball-EM i 2012 til stor jubel fra de to nasjonenes befolkninger. Nå ligger de imidlertid på etterskudd med stadioner og infrastruktur, og Uefa er skeptiske til om landene skal få være verter for sluttspillet. Foto: Tom Hevezi, AP/SCANPIX Vis mer
Uefa skeptiske til EM i Polen og Ukraina