Pep Guardiola om Super League:

- Uefa tenker kun på seg selv

Manchester Citys manager, Pep Guardiola (50), fikk som ventet mange spørsmål om Super League på pressekonferansen tirsdag. Spanjolen var klar på hva han synes.

Den nye «superligaen» vekker sterke reaksjoner. Slik kan reglene i den nye eksklusive ligaen bli. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag møter ligaleder Manchester City Aston Villa til dyst på Villa Park. En viktig kamp for begge lag, men i disse dager er det viktigere kamper som pågår. Kampen om fotballen.

Natt til mandag ble planene om en utbryterliga med europeiske toppklapper kunngjort. Det har ført til voldsomme reaksjoner.

Manchester Citys Pep Guardiola fikk som ventet en haug av spørsmål rundt Super League da han møtte pressen før onsdagens oppgjør. Han forklarer at han fikk vite om det rett før det ble offentliggjort.

- Få timer før uttalelsen ble offentliggjort. De sa de skulle ut med det, men ingen har snakket noe mer om detaljene, så vi er fortsatt i denne samme situasjonen, sier Guardiola.

Han fikk mange spørsmål, men gjentok at han ikke kunne si så mye om det i detalj ettersom han ikke visste detaljene rundt utbryterligaen.

- Men helt ærlig. Vi er ikke de rette til å snakke om det. Det er litt ukomfortabelt for oss siden vi ikke har alle detaljene. Det er realiteten.

- Det er ikke sport hvis suksessen er garantert. Det er ikke sport om det er umulig å tape, sa Guardiola, som også kom med et lite stikk til Uefa:

- UEFA tenker kun på seg selv.

Klopp raste

Mandag kveld var det knyttet stor spenning til intervjuet Liverpool-manager Jürgen Klopp skulle stille til før kampen mot Leeds. Etter at Ole Gunnar Solskjær ikke ville si stort etter søndagens kamp, var det flere som fryktet at den tyske manageren skulle gjøre det samme. Det skjedde ikke.

- Meningen min har ikke endret seg. Jeg hørte for første gang om det i går. Vi fikk litt informasjon, men ikke mye. Det er vanskelig. Folk er ikke glade for det. Jeg kan forstå det, men jeg kan ikke si så mye mer om det. Vi har ikke vært involvert i noen av prosessene. Verken spillerne eller meg, sa Klopp i et intervju med Sky Sports.

Sportskommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther er sterkt kritisk til den foreslåtte «Super League». Vis mer

Trusler

Tidligere på dagen uttalte FIFA-president Gianni Infantino seg for første gang siden nyheten om Super League ble kjent.

51-åringen inntok talerstolen under UEFAs kongressmøte tirsdag. Infantino sier at planen opprinnelig var å snakke om andre ting, som veien tilbake etter pandemien og menneskerettigheter.

- De siste 48 timene endret alt. Det ser ut som det bare er ett tema av interesse. Jeg snakker om Super League-prosjektet. La meg være klar fra starten av. FIFA er en organisasjon basert på verdier, de ekte verdiene i idretten. Det er ikke noe tvil i det hele tatt at FIFA ikke godtar dette, uttalte han fra talerstolen.

Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham var klubbene som opplyste i en pressemelding at de hadde signert en avtale om å bli med i den i nye ligaen - som etter planen skal spilles i midtuka utenom nasjonale ligaer.

Fordømmer prosjektet.

Infantino er lite fornøyd med prosjektet.

- Det er mye å kaste bort for et kortsiktig økonomisk spill. Noen må tenke veldig forsiktig og reflektere mer. De må vise mer ansvar. De må tenke på deres aksjeholdere og de må tenke på alle supporterne, og alle de som har bidratt til at europeisk fotball er det den er i dag, sa FIFA-presidenten, før han fortsatte:

- Så hvis noen bestemmer seg for å gå sin egen vei, da må de ta konsekvensene av valget. De er ansvarlige for sine valg. Konkret betyr dette at du enten er inne eller ute, sa Infantino og ga klar beskjed til de involverte klubbene.

Taus

Zinédine Zidane (48) ville ikke uttale seg om Super League på tirsdagens pressekonferanse. Tross mange spørsmål fra pressen, ønsket ikke Real Madrid-treneren å prate om den kontroversielle turneringen.

- Det er et spørsmål til presidenten. Jeg er her for å snakke om kampen mot Cádiz. Alle har sin mening, men jeg er ikke her for å snakke om det. Jeg vil snakke om kampen i morgen, om ligaen, om Champions League. Resten er ikke min jobb, sa franskmannen.

Videre ble Zidane spurt om han hadde snakket med president Pérez rundt superligaen, og om temaet generelt hadde vært snakket om.

TAUS: Zinedine Zidane ville ikke si noe om Super League på sin pressekonferanse tirsdag. Foto: Reuters/Susana Vera/File Photo
TAUS: Zinedine Zidane ville ikke si noe om Super League på sin pressekonferanse tirsdag. Foto: Reuters/Susana Vera/File Photo Vis mer

- Jeg kommer ikke til å gi deg min mening. Dere kommer uansett til å se at jeg ikke kaster meg inn i diskusjonen, og det er helt riktig, for det jeg foretrekker er å trene, forklarte Zidane.

Da spørsmålet rundt deres ønske om å vinne Champions League kom fram, og om Real Madrid kom til å prioritere Champions League framfor å kjempe om LaLiga-tittelen.

- Det er jeg ikke enig i. Det har gått åtte måneder, og vi har gått gjennom alt. Jeg har vært satt ute på gata og spillerne har plutselig ikke vært verdt noen ting, men slik er det aldri, sa Zidane.

- Det viktigste er at vi fremdeles er med. Vi kjemper, og vi kommer til å kjempe med det vi har til siste stund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer