Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa trekker tilbake Eduardo-straffen

- Ikke klart at dommeren ble lurt.

IKKE OVERBEVIST: Uefas ankekomite mener det ikke er tilstrekkelig bevis for at Eduardo lurte dommeren til å blåse straffe mot Celtic. Skottene raste mot spissens angivelige filming etter å ha blitt slått ut av Champions League. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
IKKE OVERBEVIST: Uefas ankekomite mener det ikke er tilstrekkelig bevis for at Eduardo lurte dommeren til å blåse straffe mot Celtic. Skottene raste mot spissens angivelige filming etter å ha blitt slått ut av Champions League. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

||| (Dagbladet.no): Arsenal anket Uefas avgjørelse om å utestenge Eduardo for filming etter Champions League-kvalikkampen mot Celtic, og nå er anken tatt til følge.

- Etter å ha gjennomgått alle bevis, spesielt vitnemålene til dommeren og dommerobservatøren, i tillegg til de ulike videobildene, ble ikke komiteen tilstrekkelig overbevist om at dommeren ble lurt til å blåse straffe, heter det i en uttalelse på forbundets hjemmesider.

Dermed er Eduardo ikke lenger utestengt i to kamper, og kan spille Arsenals Champions League-kamper mot Standard Liege og Olympiakos.

- Vi er takknemlige for at ankedomstolen fokuserte på bevisene, og tok den rette avgjørelsen i denne saken. Vi klarte å vise at det var kontakt mellom målvakten og Eduardo, og at avgjørelsen i disiplinærkomiteen burde bli satt til side, er reaksjonen fra Arsenal.

- Vi støtter kampen for fair play fullt ut, og mener det er viktig at Uefa kommer med klare og grundige standarder som kan bli fulgt med konsekvens framover. Vi er glade for å legge denne episoden bak oss, og konsentrere oss om de neste kampene, står det videre.

Lettet Eduardo
Spissen selv bedyrer fortsatt at han ikke forsøkte å filme seg til straffesparket.

- Alt jeg husker av hendelsen er at jeg så fort jeg fikk ballen satte full fart mot mål. Jeg var veldig nærme Celtic-målvakten, kjente kontakt med foten og mistet balansen, sier Eduardo ifølge The Guardian.

- Jeg vet kanskje bedre enn noen at slik kontakt i høy fart kan være farlig. Jeg vil bare si at jeg er en «fair» spiller. Jeg er glad for at vi har funnet fram til sannheten. Avgjørelsen gjør at jeg føler meg mye bedre, sier han.

- Jeg er åpenbart lettet nå. Nå vil jeg bare glemme dette og tenke på kampen mot Standard Liege. Nå har vi et endelig resultat, og jeg kan se framover til å hjelpe laget onsdag kveld, sier spissen.

Skapte stor debatt
Eduardo-saken har fått stor oppmerksomhet i England og Europa forøvrig, og mange har veid inn med sin mening. Arsenal-manager Arsene Wenger har uttalt han at tror engelskmenn ville tiljublet Wayne Rooney om han hadde filmet seg til straffe som gjorde at England vant VM-finalen.

Manchester United-manager Alex Ferguson mente på sin side at Uefa måtte sende en kraftig beskjed til klubbene, fordi Champions League er en turnering som får voldsom oppmerksomhet, og støttet straffen.

Vår egen Morten Gamst Pedersen mente Uefa gjorde det vanskelig for seg selv når de ga Eduardo to kampers utestengelse for filming.

- Det som slår meg er at det nå kan bli mange saker for dem å vurdere, for å si det sånn, sa Gamst til Dagbladet.

Nå kan det hende forbundet unngår det problemet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling